A Nikon 2015. április 2-án a Nikon 1 J5 modellel bővíti a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek választékát. A világon egyedülálló fényképezési sebességgel, magasabb szintű képminőséggel és 4K felbontású videofelvételi funkcióval rendelkező új Nikon 1 fényképezőgéppel az eddigieknél sokkal jobb fényképeket készíthetsz.

 

A sajtóbejelentést itt olvashatod:

Szakadj el a hétköznapoktól az új, cserélhető objektíves Nikon 1 J5 fényképezőgéppel!

Amszterdam, Hollandia, 2015. április 2. A Nikon a mai napon a Nikon 1 J5 modellel bővíti a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek választékát. A világon egyedülálló fényképezési sebességgel, magasabb szintű képminőséggel és 4K felbontású videofelvételi funkcióval rendelkező új Nikon 1 fényképezőgéppel az eddigieknél sokkal jobb fényképeket készíthetsz.

Új, többféle kreatív lehetőséget biztosító kialakítása révén a Nikon 1 J5 utat nyit az igazi fényképészet világába.

A sebesség, a hordozhatóság és a képminőség tökéletes egyensúlyának megteremtésével a Nikon 1 J5 minden helyzetben kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az új, hátsó megvilágítású, CX formátumú érzékelőnek köszönhetően, amely négyszer nagyobb a kompakt fényképezőgépek többségének érzékelőjénél, messze maga mögé utasítja a kompakt gépeket és az okostelefonokat.1 A Nikon termékei közül elsőként a Nikon 1 J5-tel lehet borotvaéles, 4K felbontású videót rögzíteni,2 de emellett lenyűgöző, 20,8 megapixeles állóképek és időzített videofelvételek készítésére is alkalmas. A fényképezőgép lenyűgözően gyors automatikus élességállító rendszerének köszönhetően a felhasználók gyenge fényben is bátran fényképezhetnek, vagy könnyedén kimerevíthetik a pillanatot az új Sport mód 20 kép/másodperces sebességével és a folyamatos AF használatával.3 A dönthető érintőképernyő és a kézi beállítások minden lehetőséget megadnak a kreatív ötletek megvalósításához, az 1 NIKKOR objektívekkel pedig bármilyen jelenet teljes részletességgel rögzíthető. Ha meg szeretné osztani a felvételeket, a Wi-Fi és NFC funkcióval rendelkező Nikon 1 J5 fényképezőgépről minden eddiginél gyorsabban feltölthetők a kiváló minőségű képek egy okoseszközön keresztül.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerű fényképezőgépek termékmenedzsere a következőket mondta: „Az új dizájn és a kiváló ergonómia jóvoltából a Nikon 1 J5 izgalmas lehetőséget kínál ahhoz, hogy a pillanatfelvételek helyett valódi fényképeket készítsünk. Azok, akik magasabb szintre szeretnék emelni a kreativitásukat, bizonyára örömmel fogadják majd a könnyen elérhető kézi beállításokat; a tetszetős megjelenés pedig valódi eleganciát kölcsönöz a fényképezőgépnek. Ami az újdonságokat illeti, a Nikon 1 gépei mindig is élen jártak a fényképezési sebesség terén – ez a Nikon fényképezőgép pedig elsőként teszi lehetővé, hogy a felhasználók felfedezzék a 4K-s videók adta lehetőségeket. Aki meg szeretné élni a fényképezés igazi élményét, de nem szívesen áldozná fel érte a hordozhatóságot és az érintőképernyős kezelőfelületet, igazán hasznosnak fogja találni a Nikon 1 J5 szolgáltatásait.”

Még kiválóbb képminőség

A Nikon 1 J5 modellel elfelejtheti az okostelefonokkal és más kompakt fényképezőgépekkel járó képkészítési korlátokat. Ez az első olyan Nikon 1 fényképezőgép, amely nagy, hátsó megvilágítású, CX formátumú érzékelővel rendelkezik, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy a lehető legtöbb fényt fogadja be. Tökéletesen visszaad minden képpontot, és 20,8 megapixeles, ragyogó, részletgazdag képeket készít. A fényképezőgép széles ISO-tartománya (160–12 800) és a következő generációs EXPEED 5A képfeldolgozó rendszer speciális zajcsökkentési képessége bármilyen téma esetén kristálytiszta képeket eredményez. A Nikon EXPEED 5A képfeldolgozó rendszere villámgyors automatikus élességállítást, intelligens zajcsökkentést és kristálytiszta képalkotást tesz lehetővé. A gyorsított feldolgozási sebesség könnyedén megbirkózik a fényképezőgép számos kreatív funkciójával és a lélegzetelállítóan gyors sorozatfelvétellel, és játszva alakítja át a 20,8 megapixeles érzékelőtől kapott óriási adatmennyiséget gyönyörű képekké és 4K felbontású videókká.2

Ne maradjon le semmiről

A villámgyors sorozatfelvételi sebességnek és a Nikon 1 rendkívüli, hibrid automatikus élességállítási rendszerének köszönhetően a Nikon 1 J5 számára nem létezik túl gyors téma. Ezzel a fényképezőgéppel olyan akciófotókat készíthet, amelyek még egy D-SLR készüléken is kifognának. Folyamatos AF esetén a világon egyedülálló 20 kép/másodperc sebességgel, az első képkockán rögzített élesség esetén pedig akár 60 kép/másodperc sebességgel készíthet felvételeket. Ehhez forgassa a módválasztó tárcsát Sport állásba, ahonnan könnyedén elérheti a fényképezőgép sorozatfelvételi módjait.3 Kiválaszthatja a felvételi sebességet, és képcsoportként azonnal megtekintheti a gyors képsorozatot. Bármit is fényképez, a Nikon innovatív hibrid AF rendszerének jóvoltából minden felvétele pontos lesz. A rendszer 171 automatikus élességállítási pontot használ, amelyek segítségével villámgyorsan élesre állítja a témát, és azonnal átvált a 105 pontos fázisérzékelő AF és a gyors kontrasztérzékelő AF között. A fázisérzékelő AF hihetetlen sebességgel érzékeli a mozgást. A kontrasztérzékelő AF egészen a kép pereméig terjed, hogy a széleken lévő témákra is beállíthassa az élességet, akár gyenge fényben is.

Lenyűgöző Nikon 1-videók

Akár akciódús full HD videót, akár színes 4K-s útinaplót vagy időzített videót szeretne forgatni, a Nikon 1 J5 mindig készen áll a feladatra. A 4K-s videók mellett2 full HD minőségű videókat is készíthet 1080/60p felbontással, a fényképezőgép sebességét kihasználva pedig magával ragadó lassított (120 kép/másodperces) HD videókat rögzíthet. A rendkívül gyors Nikon 1 hibrid automatikus élességállítási rendszere a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes videofelvételt és pontos témakövetést tesz lehetővé. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy a felvételek mindig élesek legyenek, még teljes zoom használata esetén is.4 A fényképezőgép gyors képfeldolgozó rendszerének köszönhetően pedig nagy felbontású állóképeket is rögzíthet videózás közben, akár az Automatikus képrögzítés funkcióval, akár kézi felvétellel. A Nikon 1 család tagjai közül ugyancsak a Nikon 1 J5 az első, amelyik időzített videofelvételek készítésére is képes. Beállíthatja, hogy a fényképezőgép 5, 10 vagy 30 másodpercenként készítsen felvételt, és lenyűgöző, full HD minőségű, időzített klipekkel szemléltetheti az idő múlását. Egy klip legfeljebb 300 képből állhat. Párosítva mindezeket az előnyöket a gyors 1 NIKKOR objektívekkel elérhető mélységélességgel, mindenkit lenyűgöznek majd a Nikon 1 J5-tel készített felvételei.

Alkosson és ossza meg

A Nikon 1 J5 esetében a kompakt kialakítás nem jelent zsúfoltságot, a ragyogó felvételek megosztása pedig minden eddiginél egyszerűbb. A tárcsák kényelmes elhelyezésének köszönhetően úgy állíthatja be a fényképezőgépet, hogy közben egy pillanatra sem kell levennie a szemét a témáról. Egyszerűen válthat a kézi expozícióvezérlés (PSAM) és a Sport mód között a módválasztó tárcsa segítségével. A vezérlőtárcsával módosíthatja a beállításokat, a gyakran használt beállításokat pedig hozzárendelheti az Fn (Funkció) gombhoz. A fényképezőgép első és hátsó markolata biztos fogást kínál, a dönthető, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD monitor pedig különösen érzékeny érintésvezérlést biztosít. Leereszkedhet a különleges akciófelvételekhez, vagy könnyedén a téma fölé magasodhat a 86 fokban visszahajtható képernyőnek köszönhetően. Ha önarcképet szeretne készíteni, egyszerűen hajtsa fel 180 fokban a képernyőt, és használja az új Önarckép módot, amely lágyítja a bőrtónust – vagy állítsa be az önkioldót. Könnyedén megoszthatja a ragyogó képeket: érintsen egy NFC-kompatibilis okoseszközt a Nikon 1 J5 fényképezőgéphez, és azonnal továbbíthatja a fényképezőgép LCD kijelzőjén látható képet. Wi-Fi-hálózaton keresztül is átviheti a képeket az okoseszközre; ehhez csupán meg kell nyomnia a fényképezőgép Wi-Fi gombját5. A Wi-Fi segítségével távolról is kioldhatja a fényképezőgép zárját, illetve megtekintheti a képek előnézetét az okostelefonján vagy táblagépén, hogy tökéletesen megkomponálhassa őket.

Nikon 1-innovációk

A Nikon 1 innovációs megoldásaival gyorsan és könnyen készíthet rendkívüli képeket bármilyen hétköznapi témáról. A fényképezőgép művészi hatásai között érdemes megemlíteni az Élő képmódosítást, amely a Nikon Kreatív palettájával bővült, és ez eddigieknél több módban is rendelkezésre áll. Ez a két nagyszerű funkció együttesen számos lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználó a felvétel elkészítése előtt módosítsa a kép megjelenését. Az Élő képmódosítás lehetőséget ad a záridő, a rekeszérték, a fényerő és a kontraszt finomhangolására. A Kreatív paletta funkcióval művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat, és az érintőképernyőn látható kerék mozgatásával érheti el a kívánt hatást. Mindkét módban megfigyelheti a módosítások hatását az LCD monitoron, ahol mindig pontosan látja, hogy milyen lesz a kép a kioldógomb megnyomásakor. Mint minden Nikon 1 fényképezőgépen, a Mozgó pillanatkép funkcióval készített képeket itt is egy kattintással életre keltheti, és a közkedvelt A legjobb pillanat rögzítése módban megragadhatja a pillanat varázsát az Intelligens képválasztó, az Aktív kijelölés és a Lassú nézet használatával.

1 NIKKOR objektívek

A legjobb képek a legjobb objektívekkel készülnek – az 1 NIKKOR objektívek pedig valóban kivételesek. A gyors fix, szuper-telefotó és rendkívül nagy látószögű objektívek széles választékával bármilyen jelenetről borotvaéles képet készíthet. Minden 1 NIKKOR objektív videofelvételre van optimalizálva, és a hordozható kialakítás egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1 rendszert. Ha pedig még több lehetőségre vágyik, akkor a külön megvásárolható FT1 bajonettadapter segítségével a NIKKOR DX és FX formátumú, F bajonettes objektíveket is felszerelheti Nikon 1 fényképezőgépére.6

Főbb jellemzők:

Nagyméretű és gyors, hátsó megvilágítású, 20,8 megapixeles CMOS-érzékelő: sejtelmes megvilágítás vagy művészien homályos háttér mellett is kiemelkedő minőségű képeket készíthet.

Gyenge fényben is kiváló teljesítmény: ISO 160–12 800, kézi és automatikus ISO-szabályozással. A továbbfejlesztett zajcsökkentő technológia nagy érzékenység mellett is tisztább és élesebb képeket garantál.

EXPEED 5A: a Nikon következő generációs képfeldolgozó rendszere. Segítségével látványos fényképeket és videókat készíthet nagy felvételi sebességgel.

Lélegzetelállítóan gyors felvételi sebesség: folyamatos AF esetén a világon egyedülálló 20 kép/másodperc sebességgel, az első képkockán rögzített élesség esetén pedig akár 60 kép/másodperc sebességgel készíthet felvételeket.

Sport mód: azonnal elérheti a fényképezőgép sorozatfelvételi módjait, és képcsoportként tekintheti meg a gyors képsorozatot.3

Továbbfejlesztett hibrid AF: 171 pontos automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.

Lenyűgöző videók: kiemelkedően éles 4K/15p felvételeket, illetve full HD minőségű, 1080/60p videókat is készíthet. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként is lejátszhatja a 120 kép/másodperc sebességgel rögzített HD videókat.

Időzítés: lenyűgöző, full HD minőségű, időzített klipeket hozhat létre. Egy klip legfeljebb 300 képből állhat.

Kézi beállítások: a fényképezőgép könnyen elérhető PSAM-vezérlőkkel, vezérlőtárcsával és Fn gombbal is rendelkezik.

Dönthető érintőképernyős monitor: a gyorsan reagáló, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD monitor még döntött helyzetben is könnyen kezelhető.

Wi-Fi- és NFC-kompatibilis: a ragyogó képek egyszerűen megoszthatók egy okoseszközön keresztül. Egy külön gomb segítségével egyetlen érintéssel elérhetők a fényképezőgép Wi-Fi funkciói.5

Élő képmódosítás és Kreatív paletta: a felvétel elkészítése előtt gyorsan és magától értetődően javíthatja a különféle módokban készült képeket vagy videókat a fényképezőgép érintőképernyőjén.

Kreatív mód: 14 könnyen elérhető effektus állóképekhez és videókhoz, valamint 5 különböző motívumprogram. Hét újféle effektussal, mint a Pop, a Bőrlágyítás vagy a Retro.

A legjobb pillanat rögzítése: megragadhatja a pillanat varázsát az Intelligens képválasztó, az Aktív kijelölés és a Lassú nézet használatával.

Eredeti stílus: a Nikon 1 J5 háromféle színkombinációban kapható. Választhat fekete vázat fekete objektívvel, ezüstszínű/fehér vázat ezüstszínű objektívvel, valamint ezüstszínű/fekete vázat ezüstszínű objektívvel.

1 NIKKOR kitobjektív: valóban az eseményekre fókuszálhat az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívvel.

Ingyenes szoftver és tárhely: a Nikon ingyenes ViewNX-i képtároló eszköze és a ViewNX-Movie Editor szoftver segítségével egyszerűen importálhatja, rendszerezheti, szerkesztheti és megoszthatja a fényképeket, videókat és mozgó pillanatképeket. Emellett 20 GB ingyenes tárhely is jár Önnek a NIKON IMAGE SPACE oldalon.

Külön megvásárolható tartozékok:

  • CB-N2220SA váztokszett
  • N-MP001 szelfibot

Mellékelt tartozékok:

  • EN-EL24 lítiumion-akkumulátor
  • MH-31 akkutöltő
  • UC-E20 USB-kábel
  • Nyakba akasztható szíj
  • BF-N1000 vázsapka

Megjegyzések:

1A Nikon 1 J5 egyhüvelykes CX formátumú érzékelője kb. négyszer akkora, mint a kompakt fényképezőgépek többségében használt 1/2,3 hüvelykes érzékelők.

2A 4K-s videók nagy teljesítményű számítógépen, a Nikon ViewNX-i szoftverével tekinthetők meg, és a ViewNX-Movie Editor használatával szerkeszthetők.

3Sport mód/gyors sorozatfelvétel: a fényképezés körülményeitől és a memóriakártya írási sebességétől függően az átmeneti tároló használata a kioldógomb teljes felengedése után még néhány másodpercig folytatódhat, ezért lehetséges, hogy így nem lehet azonnal újra fényképezni.

4E-VR (elektronikus rázkódáscsökkentés) gondoskodik arról, hogy a HD videók és a mozgó pillanatképek elmosódásmentesek legyenek.

5A Wi-Fi funkció használatához egyszerűen töltse le a Wireless Mobile Utility alkalmazást az okoseszközére. Ez az alkalmazás az Android™, illetve az iOS™ operációs rendszerű okoseszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play™, illetve az Apple App Store™ áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

6Az FT1 bajonettadapter a NIKKOR F-bajonettes objektívek széles választékával használható. A kompatibilis objektívek listáját a Nikon FT1 bajonettadapter termékoldalán tekintheti meg, vagy a Nikon szerviztámogatási csoportjánál érdeklődhet velük kapcsolatban.

 

Kategóriák

Fényképezőgépek AKCIÓ és Videókamerák Objektívek és tartozékaik Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek Hobbi és Háztartás AKCIÓS TERMÉKEK

Híreink

Nikon farsang kedvezményekkel

A  2019. március 31-ig tartó Nikon farsangi akcióban több fényképezőgép és objektív, jelentős kedvezménnyel lehet a tiéd! Nikon......

Két új Nikon Coolpix ultrazoomos fényképezőgép

A Nikon két új COOLPIX fényképezőgépet jelentett be:  A Nikon Coolpix A1000  beépített elektronikus keresővel és RAW......

Új Nikon objektív a Z tükör nélküli rendszerhez: NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

MERÜLJÖN EL A JELENETBEN AZ ÚJ NIKKOR Z TELJES KÉPES, RENDKÍVÜL NAGY LÁTÓSZÖGŰ OBJEKTÍVVEL Amszterdam, Hollandia, 2019. január 8.: A mai......

Felhasználók

Oldalainkat 233 vendég böngészi