Hírek

A Nikon a mai napon új DSLR fényképezőgépet jelentett be. Ezzel tovább bővült a SnapBridge-kompatibilis fényképezőgépek kínálata.

Az új modell, a Nikon D5600 nagyméretű, 24,2 megapixeles DX-formátumú képérzékelője élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és kivételesen tiszta és részletgazdag képeket és videókat eredményez. A 100 és 25 600 közötti ISO-tartomány, valamint az Éjszakai tájkép mód kibővített, 6400 értékű ISO-érzékenysége segítségével még a gyenge és nehéz fényviszonyoknál is könnyedén fotózhatsz a Nikon D5600-al. A fényképezőgép forgalmazása várhatóan 2016 decemberében indul.

Főbb jellemzők

 


Nikon D-SLR képminőség:
a nagyméretű, 24,2 megapixeles DX-formátumú érzékelő, a 100 és 25 600 közötti, széles ISO-tartomány, valamint az EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer lenyűgöző és egyben hihetetlenül részletgazdag képeket készít – még gyenge fényben is.

SnapBridge: a Bluetooth® low energy technológiát használva teszi lehetővé a folyamatos, alacsony energiaigényű kapcsolat fenntartását a D5600 és az okostelefon vagy táblagép között. D-SLR- minőségű képeit menet közben szinkronizálhatja és oszthatja meg a Bluetooth-kapcsolat segítségével. A fényképezőgép beépített Wi-Fi funkciójával könnyedén továbbíthat videókat vagy fényképezhet távolról egy intelligens eszközzel.

Dönthető érintőképernyő: nagyméretű, 8,1 cm-es LCD-kijelző széles megtekintési szöggel és nagy, 1 037 000 képpontos felbontással.

Optikai kereső: kb. 95%-os képfedés és kb. 0,82-szeres nagyítás

AF-pontosság: nem marad le semmiről a borotvaéles, közepén kilenc kereszt típusú érzékelővel rendelkező, 39 pontos automatikus élességállítási rendszernek, valamint az akár 5 kép/mp sebességű gyors sorozatfelvételnek köszönhetően.

Megosztásra érdemes videók: simán futó, részletgazdag, akár 50p/60p képkocka-sebességű, Full HD felbontású videókat készíthet.

Utazásra kész: a váz tömege mindössze 415 g (körülbelül) 3 , a mély markolatnak köszönhetően pedig stabilan és rendkívül kényelmesen tartható kézben.

Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektívek és a Nikon vakuk széles választékával, valamint a Nikon ME-1 sztereó mikrofonjával és ME-W1 vezeték nélküli mikrofonjával is.

A D5600 változatos összeállításban vásárolható meg. A rendkívül sokoldalú szett két VR zoomobjektívvel minden célra tökéletesen alkalmas, a különleges úti képektől a távoli történések megörökítéséig. Tartalmazza a D5600 fényképezőgépet, az AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR nagy látószögű zoomobjektívet és az AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR zoomos telefotó-objektívet. Az AF-P NIKKOR objektívek tökéletes megoldást kínálnak a videofelvételeket készítőknek, mivel ezek az objektívek gyorsan és csendesen fókuszálnak, sima felvételkészítést téve lehetővé gyakorlatilag hangtalanul.

 

 

Kapcsoljon magasabb fokozatba az AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR segítségével

Amszterdam, Hollandia, 2016. október 19.: A Nikon minden eddiginél gyorsabbá, könnyebbé és agilisabbá teszi az FX-formátumú zoomos teleobjektívek választékát a profik számára. A kiválóságra tervezett, új AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR segítségével a Nikon gyors működésű digitális tükörreflexes készülékeit használó fotósok még egy lépéssel előbbre juthatnak.

 

Akár sportot, mozgást, híreket vagy riportot rögzít, a híres objektív ezen legújabb verziója számos olyan fejlesztést tartalmaz, amely a terepen valóban számít. A továbbfejlesztett AF-követés és expozícióvezérlés a VR SPORT móddal kombinálva kivételesen gyors sorozatfelvételt nyújt. Az elődjéhez képest javult a teljesítmény a kép teljes területén, a fényveszteség pedig csökkent. A legkisebb élességállítási távolság kivételes, 1,1 m-es, míg a maximális leképezési arány 0,11×-ről 0,21×-re nőtt. Konfigurálható gombok teszik könnyebbé a működtetést az objektívvázon, miközben a zoomot és az élességet állító gyűrűk a hatékonyabb használat érdekében helyet cseréltek. Az új, magnéziumötvözetből készült objektívváznak, valamint a HRI- és a fluoritelemeknek köszönhetően az objektív minden eddiginél könnyebb lett, miközben ugyanolyan strapabíró maradt.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója nyilatkozta: „Az új NIKKOR 70–200mm f/2.8E kivételes ugrást nyújt képminőségben, miközben minden helyzetben gyorsabb és simább fotózást nyújt. A SPORT VR mód, valamint a Nikon legújabb 400, 500 és 600 mm-es teleobjektívjeitől örökölt ergonómia valódi továbblépést jelenthet a gyors, kiszámíthatatlan mozgást olyan profi D-SLR készülékekkel fotózóknak, mint a D5.”

Főbb jellemzők

Továbbfejlesztett rázkódáscsökkentés (VR) és precíz objektív–fényképezőgép együttműködés

A Nikon VR technológiájának legújabb generációjával a záridő akár 4 lépésközzel lassabb lehet a rázkódáscsökkentés kikapcsolásához képest¹, és a rendszer már a zárkioldó gomb félig történő lenyomásakor működésbe lép. A SPORT VR mód stabilabb keresőképet biztosít a kivételesen gyors mozgások rögzítésekor. A továbbfejlesztett AF-követéssel a fotósok villámgyorsan és pontosan reagálhatnak az automatikus élességállítás módosításaira. Az elektromágneses rekeszvezérlő mechanika kivételesen stabil AE-beállítást nyújt – még nagy sebességű sorozatfelvétel közben is.

Kivételes egységesség: optikai precizitás a kép teljes területén

A vadonatúj optikai felépítés remek teljesítmény biztosít a kép teljes területén. Az új optikai rendszerben hat ED üvegelem, egy fluorit objektívelem, valamint egy magas törésmutatójú (HRI) elem található.A Nanokristálybevonat csökkenti a szellemképet és a becsillanást a nagyobb képtisztaság érdekében, míg az elszíneződés, a színeltérés és a torzítás jól kontrollált a teljes zoomtartományban.

Készüljön fel az irányításra az új PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt–shift objektívvel

Amszterdam, Hollandia, 2016. október 19.: A Nikon a kompozíciós szabadságot új szintre emeli az első olyan FX-formátumú perspektívavezérlő (PC) objektívvel, amely két PC-forgató mechanizmust tartalmaz. Az épületek, művészeti alkotások és tájképek fotózásához ideális PC NIKKOR 19mm f/4E ED a jó térérzékű fotósok számára készült.

 

Képszögének, valamint egyedi döntési, eltolási és kétszintű elforgatási tulajdonságainak köszönhetően ezzel a manuális élességállítású objektívvel a fotósok mindig a tökéletes pontból fotózhatnak. A döntés és az eltolás egymástól függetlenül vagy akár egyszerre is beállítható, a nagyformátumú fényképezőgépek mozgását utánozva. A fotósok nagy mértékben befolyásolhatják az objektív fókuszsíkját, és az eltolással könnyedén készíthetnek perspektivikus torzítás nélküli képeket. Vagy a döntést használva az előtértől a háttérig mindenhol éles tájképeket készíthetnek, mégpedig a rekesz leszűkítése nélkül, ami a normál objektíveknél ilyenkor szükséges. A 19 mm-es látószög ideális nagy szerkezetek és terek fotózásához, az egyedi optikai felépítés pedig lehetővé teszi, hogy a nagy látószögű objektíveknél általános torzítás a lehető legkisebb legyen, még a kép széleinél is.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója a következőket mondta::„Ez az FX-formátumúobjektív egy már régen várt új tagja a Nikon perspektívakorrekciós NIKKOR-objektívkínálatának. A PC-objektívekkel dolgozó profik igényeire válaszul fejlesztett objektív kiváló képszöggel és kompromisszummentes minőséggel rendelkezik, a kép teljes területén.”

Főbb jellemzők

19 mm-es rendkívül nagy látószög

A 19 mm-es látószög révéna fotósok a teljes jelenetet megörökíthetik, ráadásul bbet ábrázolhatnak a struktúrából és kevesebbet az előtérből.

Nagy precizitás: legendás NIKKOR-minőség

A két aszférikus lencsetag nagy mértékben csökkenti a becsillogás és a többi különféle torzítás előfordulását. A három extra-alacsony szórású üvegelem minimalizálja a tengelyes színeltérést. A Nikon Nanokristály bevonata még ellenfényben történő fényképezéskor is szinte teljes mértékben megszünteti a teljes képen a szellemképeket és tükröződéseket.

Kétszintű PC-forgatás: fotózás a tökéletes pontból

A döntés és az eltolás egymástól függetlenül vagy együtt is használható. A döntés mindkét irányban akár 90°-ig kivitelezhető, míg a teljes objektív akár 90°-ban elforgatható.

Simán működik: különleges felépítés, kivételes ergonómia

A strapabíró eltoló mechanizmus sima működést tesz lehetővé. Az objektív kompakt és kb. 885 g tömegű. Továbbá az objektívben megtalálható a Nikon fluorbevonata, amely aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, a képminőség feláldozása nélkül.

 

Hero 5 Black

Megjelent a  Gopro legújabb profi akciókamerája, a  HERO5 Black. Az egyszerűsített vezérlésének köszönhetően használata könnyebb mint valaha.
A készülék jellemzői közt megtalálható a 4K videó felbontás, hangvezérlés,egygombos kezelés, beépítet GPS rendszer, sztereó hangfelvétel, széles 2 colos érintőkijelző és vízállóság.
A fotózásról se kell lemondanunk mivel 12 MP felbontású fotókat készíthetünk akár RAW formátumban is.  A Hero 5 október 3-tól már megvásárolható webáruházunkban.

HERO5 Session

A Hero5 Black mellett további újdonság a HERO5 Session kamera amely a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
4K videófelbontás 30 képkocka másodpercenként
Profi minőségű 10MP-es fotó felbontás
Automatikus kép- és videófeltöltés felhőbe töltés közben*
Hangvezérlés (Voice Control)
Egyszerű 1 gombos vezérlés
Tok nélkül vízálló 10 méterig
Kompatibilis a meglévő GoPro rögzítőkkel, beleértva a Karmát
Professzionális digitális videó stabilizálás
Torzításmentes nagy látószögű videók és fotók az új lineárislátószög funkcióval (Linear-View Setting)

A Hero 5 Session várhatóan október végétől, november elejétől lesz elérhető.

KARMA, a Gopro új drónja

Az akciókamerák mellett még egy termék színesíti innentől kezdve a Gopro kínálatát ami nem más mint a sajátfejlesztésű KARMA névre hallgató drón.
A kompaktságot jellemzi, hogy a drón elfér egy hátizsákban és egy olyan képstabilizátort (gimbalt) tartalmaz, ami kézi stabilizátorként is használható, valamint rögzíthető bármilyen eszközre.
A KARMA semmilyen más drónhoz nem hasonlítható tárolási élményt nyújt a piacon:
Kompakt, összecsukható; az egész rendszer illeszkedik a hozzá tartozó hátizsákhoz. Olyan kényelmes viseletet biztosít bármilyen tevékenység során, hogy a felhasználó el is felejti, hogy a hátán van valami.
A játékkonzol stílusú kontroller tartalmaz egy integrált érintőképernyős kijelzőt, amivel szórakoztató, gyors és könnyű a repülés, anélkül, hogy szükség lenne egy külön telefon vagy tablet csatlakoztatására, hogy látható legyen, mit lát a drón. A 3-tengelyes kamera stabilizáló kivehető a drone-ból és csatlakoztatható a csomagban foglalt Karma Grip-hez.

 

   

Új Digitális képkeretek a Hamától!

Az új digitális képkeretek már 7 coltól egészen a 12 colos méretig megtalálhatóak a Hama kínálatában.


Ár érték arányban kiemelkedő típus a  Hama 8SLB ami egy 182×54×157 mm-es képkeret 8 colos, 1024×768 pixeles kijelzővel rendelkezik, tehát nagyjából akkora felbontást kínál, mint egy táblagép.
A kijelzőt körülvevő ezüstszínű, rozsdamentes acélkeret elegáns látványt nyújt.


A képkeret állított és fektetett helyzetben egyaránt használható, a fotókat pedig SD/MMC memóriakártyáról tudja megjeleníteni.
Kijelzője fényes és nagy kontraszttal rendelkezik, így világosban is élvezhetők a rajta megjelenő fotók.

Természetesen a digitális képkeret a klasszikus keretekhez képest egy sor előnnyel rendelkezik, így például nemcsak arra van lehetőség, hogy a kedvenc képünket tegyük fel a képkeretre, hanem arra is, hogy az egy csokorba válogatott fotók között folyamatos diavetítést kérjünk. A készülék a nem méretarányos fotókat automatikusan a kijelzőhöz tudja igazítani. A képkeret naptár és óra funkciókat is kapott, és időzítője vagy a mellékelt távirányító segítségével éjszakára akár teljesen ki is kapcsolható. Vagy be, ha mondjuk a képkeretet nem a nappaliba, hanem a hálószobába tettük. De a Hama 8SLB képkeret fogyasztása egyébként (beállítástól függően) 3-4 watt csupán, így a villanyszámlát akkor sem terheli meg nagyon, ha folyamatosan használjuk.

 

A jelenleg elérhető Hama digitális képkeret kínálatunkat ide kattintva találod: Digitális képkeretek

 

 

 

A Nikon a közelmúltban bemutatta új, belépőszintű DSLR fényképezőgépét a Nikon D3400-at és két új 70-300mm-es teleobjektívet.

A Nikon D3400 az első belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgép, amely SnapBridge1 funkcióval rendelkezik, kiváló megoldást kínálva ezáltal mindenkinek, aki az egyszerű kattintgatáson túl is szeretné megismerni a fényképezés művészetét, és szeretné a munkáit menet közben megosztani másokkal.     A Nikon DX NIKKOR objektívek kínálatát két könnyű szupertelefotó-zoomobjektívvel bővítették: az AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR és az AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED objektívvel. Az objektívekben egy extra alacsony szórású (ED) üvegelem segít az élénk színű, borotvaéles és tökéletesen visszaadott kontrasztú képek létrehozásában. Mindkét objektívben megtalálható a Nikon új, kivételesen csendes AF-P léptető motorja, amely videók rögzítéséhez is ideális. Az új termékek várhatóan szeptember közepétől kerülnek forgalomba.

   

3. oldal / 6

Kategóriák

Fényképezőgépek AKCIÓ és Videókamerák Objektívek és tartozékaik Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek Hobbi és Háztartás AKCIÓS TERMÉKEK

Híreink

Element, új fotós utiállvány család a Manfrottótól!

Manfrotto Element Kollekció Gyors beállás. Tökéletes Képek. Új állványcsaláddal jelentkezett az egyik legnagyobb nevű fotó és......

Stílusos notebook táskák a Hamától!

Új, hipster notebook táska és tok sorozattal jelentkezett a Hama. A Florence sorozatba tartozó modelljei egyszerűségük ellenére nagyon jó......

Naptárkészítés

Megérkeztek a 2018-as naptárak, melyek az alábbi minta gyűjteményekben megtekinthetők. Mindegyik minta alatt egy szám látható, mely......

Felhasználók

Oldalainkat 717 vendég böngészi