Hírek

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Nikon 2015. augusztus 4-én bemutatta  új, gyors zoomobjektívjét, az AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR-t. A teljes modernizálás legnagyobb nyertese, a NIKKOR termékcsalád legszélesebb körben használt professzionális zoomobjektívje most gyorsabb, erősebb és stabilabb, mint valaha.

Továbbá a Nikon vadonatúj taggal bővítette sokoldalú f/1,8 rekeszértékű fix objektívjei sorát: ez az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED. A professzionális testvérénél könnyebb és kompaktabb kivitelű, gyors, FX formátumú objektív kiválóan alkalmas dinamikus, immerzív képek készítésére.

A Nikon leleplezte legújabb nagy zoomos objektívjét is, és bemutatja a sokoldalú szupertelefotóban rejlő legújabb lehetőségeket. A legújabb technológiákkal felvértezett AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív hihetetlen átfogásra képes.

 

Sajtóbejelentések

Gyorsabb. Erősebb. Stabilabb.
Megérkezett a vadonatúj AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR


Amszterdam, Hollandia, 2015. augusztus 4. A Nikon új taggal bővítette gyors zoomobjektívjei „szentháromságát”: ez az AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. A teljes modernizálás legnagyobb nyertese, a NIKKOR termékcsalád legszélesebb körben használt professzionális zoomobjektívje most gyorsabb, erősebb és stabilabb, mint valaha.

A Nikon által kínált remek rázkódáscsökkentés (VR) funkció mellett vadonatúj optikai felépítés és stabilabb kialakítás lehel új életet a klasszikus objektívbe.


Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A 24-70 mm-es objektív minden profi fotós számára alapdarab. Az eszközt használó hivatásosok visszajelzései alapján a Nikon lényegében teljes körűen átalakította az objektívet: javult a képminőség, a strapabírás és a sebesség, a VR hozzáadásával pedig a felvételek stabilitása is. Az immár legendás 24-70mm f/2.8G méltó utódjaként az AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR készen áll arra, hogy kivételes megbízhatóságával megfeleljen a napjaink hivatásos fényképészei által támasztott elvárásoknak.”

A fejlődő legenda
Noha a jelenlegi 24-70 mm-es (a Nikon D3 készülékkel együtt 2007-ben bemutatott) objektív népszerűsége továbbra is töretlen, az újjászületett objektív egészen más szintet képvisel. A NIKKOR objektívek közül elsőként az új optikai rendszer egy ED üvegelemet is magában foglal. Az új elem feladata a színeltérések és a fénycsóvák felszámolása, emellett csökkenti a fényveszteséget, és kompromisszummentes felbontást tesz lehetővé a széleken. A vadonatúj VR rendszer tompítja a fényképezőgép rázkódását, és akár négy lépésközzel hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi.1 Az AF minősége is javult a csak Nikon által gyártott Silent Wave Motornak (SWM) köszönhetően, amely másfélszer gyorsabb a 24-70mm f/2.8G objektívben alkalmazott motorhoz képest. Az új elektromágneses rekesz egységes, pontosabb expozíciót tesz lehetővé nagy sebességű sorozatfelvétel esetén, csökkentve a mechanikus karral felszerelt eszközök használata során véletlenül fellépő károk kockázatát.


Megbízható munkaerő
A Nikon új, 24-70 mm-es objektívje bátran szembenéz a mindennapos professzionális igénybevétel jelentette gondokkal. Bár optikai felépítése összetett (20 objektívelem 16 csoportban, nanokristály bevonat), a Nikon megerősítette az objektív konstrukcióját, hogy még ellenállóbb terméket hozzon létre. A rászerelt fényellenző apró, de fontos fejlesztés. A Nikon meghallgatta a profik véleményét, és besüllyesztette a kioldózárat, hogy megelőzze a véletlen elmozdulást. Az objektív természetesen teljes mértékben időjárásálló. Az objektív elülső és hátsó elemeire felvitt fluorbevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, a képminőség romlása nélkül. A bevonat emellett megkönnyíti az üveg tisztítását a felület felsértése nélkül.

Váltsa valóra kreatív elképzeléseit az új AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED fix objektívvel

Amszterdam, Hollandia, 2015. augusztus 4. A Nikon vadonatúj taggal bővítette sokoldalú f/1,8 rekeszértékű fix objektívjei sorát: ez az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED. A professzionális testvérénél könnyebb és kompaktabb kivitelű, gyors, FX formátumú objektív kiválóan alkalmas dinamikus, immerzív képek készítésére.


Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere szerint: „A nagy látószögű objektívek akkor vannak elemükben, ha ki szeretnénk hangsúlyozni a perspektívát, a 24 mm-es gyújtótávolság pedig mindig is népszerű volt a kreatív látásmódú fényképészek körében. Mivel tökéletesen kitölti a nemrég megjelent 20 és 28 mm-es Nikon objektívek közötti űrt, az új 24 mm-es objektívvel immár szinte teljes az f/1,8 rekeszértékű Nikon objektívek kínálata. Nagyszerű termék, amellyel egyaránt készíthetők dinamikus és immerzív, lebilincselő képek. Környezeti fények mellett, rossz fényviszonyoknál készült témákhoz is kiváló választás, de hangulatképek megörökítése során is meseszép elmosódott színvisszaadást produkál. Ha pedig filmet forgatnak vele, és a filmkészítő mozihatás elérése törekszik, ezt a sokoldalú objektívet alkalmazva biztosan megkapja.”


Dinamikus, immerzív képek
Megkapó épületek. Lenyűgöző tájképek. Merész utcaképek. Tágas térbelsők. Az ehhez hasonló képek elkészítéséhez széles és gyors objektív szükséges. A nagy felbontású D-SLR készülékeket tökéletesen kiegészítő új Nikon 24mm f/1.8G pazar minőségű állóképeket és videókat készít. A gyors, f/1,8 rekesz kis mélységélességet és szép elmosódást kínál, gyenge fényben is tiszta képeket készít, a keresőben megjelenő kép pedig mindig éles. A mindössze 0,23 m-es fókusztávolság tovább fokozza az eszköz sokoldalúságát és kreatív felhasználhatóságát. A kompakt és könnyű kialakítás jóvoltából az ultra nagy látószögű objektív nagyszerű útitárs.


Remek teljesítmény a kép teljes területén
Az új NIKKOR 24 mm-es objektív a kép teljes területén tökéletes tisztaságot és kontrasztot biztosít. Az optikai kialakítás 12 objektívelemet tartalmaz kilenc csoportban. A két extra alacsony szórású (ED) üvegelem, a két aszferikus lencsetag, valamint a Nikon Nanokristály bevonat éles, ragyogó képeket garantál. A torzítás, valamint a más, a nagy látószögű objektívek perifériáján gyakran megjelenő potenciális hibák – fényveszteség, élességvesztés – is jól szabályozottak.


Rendkívül széles FX. Klasszikus DX
A 36 mm-rel egyenértékű DX formátumú gyújtótávolsággal rendelkező objektív a DX formátumot használó fotósok számára is érdekes lehet. A DX-felhasználók mostantól kihasználhatják a kiváló minőségű FX üveg előnyeit, ami DX készüléken használva megközelíti a klasszikus, 35 mm-es gyújtótávolságot.  A hagyományos, 35 mm-es gyújtótávolsággal készült felvételek időtlenek és megkapóak. Abszolút kedvenc a klasszikus perspektívájú képeket készítő fényképészek körében. A gyújtótávolság jelentette előny mellett az FX objektív erős, mégis könnyű kialakítása lehetővé teszi, hogy DX készülékekre szerelve is helyt álljon.

Az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED objektív alaptartozéka emellett egy bajonettzáras objektív-fényellenző és egy puha objektívtok.

 

A Nikon újraértelmezi a szuper-telefotó fogalmát az új AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív segítségével

Amszterdam, Hollandia, 2015. augusztus 4. A Nikon leleplezi legújabb nagy zoomos objektívjét, és bemutatja a sokoldalú szupertelefotóban rejlő legújabb lehetőségeket. A legújabb technológiákkal felvértezett AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív hihetetlen átfogásra képes.

Akár az élővilág, a madarak, a repülőgépek vagy a gyors sportok fényképezése a feladat, ez a sokoldalú, vadonatúj, FX formátumú zoomobjektív mindig megbízható teljesítményt nyújt. A 200-500 mm-es tartomány fantasztikus átfogást jelent, az állandó f/5.6 rekesz pedig egyenletes sebességet és kiváló mélységélesség-szabályozást tesz lehetővé a teljes zoomtartományban. A teljesítményre sem lehet panasz: optikai felépítése 19 elemből áll 12 csoportban, emellett pedig három ED üvegelem gondoskodik a színeltérés minimalizálásáról. A jelenlegi NIKKOR termékcsalád leghosszabb rögzített rekesszel rendelkező objektívjeként az új NIKKOR 200-500 mm objektívet a Nikon legújabb rázkódáscsökkentő (VR) technológiájával is felszerelték. A nagy tudású rendszer segítségével akár 4,5 lépésközzel hosszabb záridővel lehet fényképezni, a gyors események megörökítését pedig SPORT VR mód segíti. A Nikon exkluzív Silent Wave Motorja emellett gyors automatikus élességállítást (AF) is kínál. Az elektromágneses rekesszel még gyors sorozatfelvételek készítése közben is stabil az AE-szabályozás.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere szerint: „A szupertelefotó-objektívek beszerzése rendszerint komoly beruházás, így sok lelkes fotós kénytelen a minőségen spórolni. A Nikon legolcsóbb, 300 mm fölötti gyújtótávolságú szuper-telefotó objektíveként az új 200-500 mm-es objektív izgalmas lehetőséget teremt azon fényképészek számára, akiknek még nagyobb átfogásra van szükségük távoli témák megörökítéséhez.”

Kompromisszumok nélküli teljesítmény
Az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív tovább folytatja a képalkotó technológiát hagyományosan továbbfejlesztő Nikon termékek sorát. A nemrég fejlesztett, a rázkódáscsökkentő (VR) rendszerbe épített SPORT VR mód révén az objektív kiválóan megbirkózik a mozgó témák – például repülő madarak vagy gyors sportágak – megörökítésével. A SPORT VR mód különösen akkor nagyszerű segítség, amikor a fényképésznek pánoznia kell a téma követéséhez. Ez a mód nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén rendelkezésre állóhoz hasonló sorozatfelvételi sebességet eredményez.

Nézz a távolba!
A teljes zoomtartományban elérhető f/5.6 rögzített maximális rekesz mellett az AF használatára is van lehetőség, ha 1,4-szeres telekonvertert csatlakoztat egy f/8 rekeszértékkel kompatibilis fényképezőgéphez.

Az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR zoomzáró kapcsolóval is rendelkezik, amely akkor is biztosan rögzíti az eszközt, ha épp nincs használatban, a levehető állványtalp pedig állvánnyal fényképezés közben stabilizálja az objektívet. Az objektívhez emellett levehető objektív-fényellenzőt és puha tokot is mellékeltek.

 

 

 

 

 

 

A Nikon 2015. július 2-án bemutatta vadonatúj, nagy teljesítményű DX formátumú zoom objektívjét. A legmodernebb technológiát rendkívül kompakt méretben kínáló AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR objektív az igényes felszerelést kedvelő fotósok igényei szerint készült. Ez az első olyan DX-formátumú objektív, amely a Nikon legújabb, professzionális technológiái közül többet is felvonultat: ilyen például az elektromágneses írisz vagy a fluor védőbevonat. Emellett ez az első olyan DX-formátumú objektív, amelyet a Nikon híres Nanokristály bevonata véd.

A Nikon ma bejelentette az AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR és az AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR objektívet. Az új objektíveknél a Nikon továbbfejlesztette a két elismert profi szupertelefotó objektív teljesítményét, tömegüket pedig jelentősen csökkentette.

Sajtóbejelentések:

Az új AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR objektív az első osztályú útitárs.

Amszterdam, Hollandia, 2015. július 2.  A Nikon ma bemutatta vadonatúj, nagy teljesítményű DX

formátumú zoom objektívjét. A legmodernebb technológiát rendkívül kompakt méretben kínáló NIKKOR

DX 16–80mm f/2.8–4 objektív az igényes felszerelést kedvelő fotósok igényei szerint készült.

Tökéletes utazóobjektív lehet ez a fejlett funkcionalitású, mégis kompakt, mindössze 480 g tömegű, a

fényképezőgép tökéletes egyensúlyát biztosító modell. A széles, 16–80 mm-es gyújtótávolság-

tartományú objektív az átfogó tájképektől a bensőséges hangulatú portrékig mindenféle felvétel

elkészítésére alkalmas. A nagy fényerejű, f/2,8–4 tartományú rekesz kimondottan előnyös választás

gyenge fényben történő használathoz, a Nikon kiváló teljesítményű, négyfokozatú rázkódáscsökkentő

funkciója pedig hosszú záridő használata mellett is éles képeket garantál. Ez az első olyan DX-

formátumú objektív, amely a Nikon legújabb, professzionális technológiái közül többet is felvonultat: ilyen

például az elektromágneses írisz vagy a fluor védőbevonat. Emellett ez az első olyan DX-formátumú

objektív, amelyet a Nikon híres Nanokristály bevonata véd.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős

termékmenedzsere a következőket mondta: „Ez a fejlett NIKKOR technológiát a megkötéseket nem

ismerő használhatósággal ötvöző, új, 16–80 mm rekesztartományú objektív meggyőző teljesítményt

kínál mindenkinek, és minden olyan funkciót és tulajdonságot felvonultat, amelyek nélkülözhetetlen

utazóobjektívvé teszik. A műszaki oldalról nézve elmondható, hogy ez a modell az objektívek legújabb

technológiai fejlesztései mellett olyan, már jól bevált megoldásokkal is rendelkezik, mint a Nikon

Nanokristály bevonata, illetve a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentő rendszer. Ha pedig a használat

szempontjából vizsgáljuk, ez az objektív kifejezetten sokoldalú: nagy látószögtől a telefotóig terjedő

átfogást és gyors, f/2,8–4 rekesztartományt kínál – ráadásul mindezt döbbenetesen kompakt méretben.

Az előnyök ezen erőteljes kombinációja olyan zoom objektívet eredményez, amelyet a fotósok bárhová

magukkal vihetnek, hiszen nem foglal sok helyet, de a legfontosabb, hogy fantasztikus felvételeket

készíthetnek vele.”

Gyors zoom

Az új NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 objektív izgalmas új lehetőségeket kínál a kalandkereső fotósok

számára. A sokoldalú, 5x zoom 24–120 mm-nek megfelelő tartományt fog át teljes képes formátumban,

a gyors maximális rekeszállítás pedig még több fényképezési lehetőséget teremt. A zoomtartomány

nagy látószögű és telefotó tartományában egyaránt elérhető a kellemes mértékű háttérelmosódás, és

gyenge fényben is éles, a háttértől tisztán elkülönülő témájú képek készíthetők. Ezenkívül minimális

fókusztávolságban akár 0,35 m közelségben lévő téma is fényképezhető.

Ennek a gyors zoom objektívnek köszönhetően bárhol is járjon, a tájképektől a beltéri felvételekig, az

őszinte utcai képektől a bensőséges portrékig fantasztikus és nagy felbontású képekben mutathatja meg

a világnak azt, amit lát.

A legújabb technológia

A professzionális objektívekre jellemző technológiák garmadája a biztosíték e prémium kategóriájú DX-

formátumú zoom objektív kiváló teljesítményére. Az elektromágneses írisz pontosabb expozíciót tesz

lehetővé, különösen a magas képkockasebességgel készített felvételek esetében. A Nikon fluor

védőbevonata nemcsak aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket – méghozzá a

képminőség feláldozása nélkül –, de az objektívlencse üvegfelületének karcolásmentes tisztítását is

megkönnyíti. Emellett ez az első olyan DX-formátumú objektív, amelyet a Nikon híres Nanokristály

bevonata véd.

Rezzenéstelen és halk

A NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 objektív a Nikon meggyőző teljesítményű, legújabb generációjú

rázkódáscsökkentő technológiáját kínálja. Ez akár négy lépésközzel hosszabb záridejű fotózást is

lehetővé tesz anélkül, hogy a fényképezőgép rázkódásából származó elmosódás jelentkezne a képen. A

halk működésű VR két üzemmódot kínál (a Normal (Normál) mód az általános kézben tartott

fényképezésnél segédkezik, míg az Active (Aktív) mód a mozgó járműveken tapasztalható mechanikai

rezgések hatását csillapítja), valamint automatikus állványészlelési funkcióval is rendelkezik az objektív.

Míg a VR az elmosódásmentes képekről gondoskodik, a kompakt Silent Wave Motor (SWM)

technológiával a teljes zoomtartományban halk és pontos automatikus élességállítás érhető el, ami

mozgóképek rögzítésekor lehet igen hasznos. Az élességállítás szempontjából kritikus pillanatokra pedig

ott a zökkenőmentesen használható, a kézi élességállítást lehetővé tevő M/A élességállítás-kapcsoló.

Magas szintű optikai teljesítmény

E nagy felbontású, DX formátumú, a digitális tükörreflexes fényképezőgépek teljesítményének maximális

kiaknázására készült objektív fejlett optikája 17 darab, 13 csoportba rendezett elemből áll. A

Nanokristály bevonat és a fluor bevonatú védő üvegelem mellett három aszferikus lencse, valamint négy

extra-alacsony szórású (ED) üvegelem található benne. A legkülönfélébb fényviszonyok mellett, a teljes

zoomtartományban magas kontrasztú, szellemképtől, tükröződéstől és torzítástól mentes képeket

biztosít.

Tökéletes egyensúlyban – az első osztályú útitárs

A mindössze 480 g tömegű NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 objektív a méret/teljesítmény arányának

köszönhetően kiváló választás az általános célú fotózáshoz, és tökéletes társ a kalandos kedvű, sokat

utazó fotósok számára. Az objektív kiváló egyensúlyú együttest alkot a gépvázzal. Az időjárási

körülményektől, illetve a természetben történő használat viszontagságaitól gumigyűrű védi az

objektívvázat. A helytakarékos méretű objektív által kínált, fejlett technológiáknak köszönhetően ez a

modell egyaránt kielégíti a DX formátumú fényképezőgéppel és könnyű poggyásszal utazni kívánó,

igényes amatőr és profi fotósok igényeit.

Az objektív tartozéka egy külön erre a formára tervezett HB-75 típusú bajonettzáras napellenző.

 

A Nikon megkönnyíti a szupertelefotós munkát az új AF-S NIKKOR 600mm

f/4E FL ED VR és AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR objektívvel


Amszterdam, Hollandia, 2015. július 2. A Nikon ma bemutatta a kategória két legkönnyebb, új profi  szupertelefotó objektívjét: az AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR és az AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL  ED VR objektívet.* Az új objektíveknél a Nikon továbbfejlesztette a két elismert szupertelefotó objektív teljesítményét, tömegüket pedig jelentősen csökkentette. Az új 500mm f/4E 20 százalékkal könnyebb elődjénél. Az új  600mm f/4E pedig 25 százalékkal könnyebb. Mindkét objektív teljesen új optikát kapott, így könnyű fluorit üvegelemekkel, valamint nanokristálybevonattal és ED üvegelemekkel rendelkezik. A tömeg lényeges csökkentését a fluorit objektívelemek használata és a magnéziumötvözetet is felhasználó konstrukció teszi lehetővé. Mindkét objektívet új technológiai megoldások jellemzik. Ilyen például az elektromágneses rekesz, amely egységes, pontosabb expozíciót tesz lehetővé nagy sebességű sorozatfelvétel esetén: ezt a gyors mozgásos sportokat fotózók nagyra értékelik majd. Mindkét objektívben megtalálható a Nikon rázkódáscsökkentő megoldásának legújabb verziója, amely kiemelkedő, négy lépésközű előnyt nyújt, kiegészítve a gyors mozgás követésére szolgáló SPORT móddal. Az újdonságok közé tartozik a Kensington-foglalattal rendelkező forgó állványrögzítő gyűrű és a kompozíciók közötti zökkenőmentes váltást lehetővé tevő vadonatúj csapágy. Továbbá mindkét objektív rendelkezik a Nikon saját fejlesztésű fluorbevonatával, amely aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket. Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere szerint: „Ezek a vadonatúj NIKKOR optikák a szupertelefotó objektívek egyik legnagyobb nehézségére adnak választ: a nagy tömegre. A két szupertelefotó objektív tömegét látványosan csökkentettük, teljesítményüket pedig megnöveltük a teljesen új optikai felépítéssel és a legújabb objektívtechnológiákkal. A könnyű konstrukció jelentős különbséget nyújt terepen a vázra nehezedő terhelés csökkentése és a kiegyensúlyozottabb kezelés révén.”


Jobb egyensúly


Aki már dolgozott terepen nagy szupertelefotó objektívvel, az tudja, hogy minden gramm számít, a gyorsaság pedig jelentős előnyt jelent. A fluorit üvegelemek használatának köszönhetően az új objektívek könnyű konstrukciója nem megy a képminőség rovására. A körülbelül 3090 grammos új 500mm-es objektív 790 grammal könnyebb az elődjénél, így tulajdonképpen kisebb tömegű, mint a jelenlegi 200–400 mm-es f/4 VR II objektív. Az új 600 mm-es objektív tömege pedig körülbelül 3810 gramm, azaz jelentősen, mintegy 1250 grammal könnyebb az elődjénél. Az objektívek kevésbé „orrnehezek”, és a fluorit objektívelemek beépítése a jobb optikai teljesítményhez is hozzájárul.  Mindezt az f/4-es maximumú, gyors rekesszel és a Nikon hatásos rázkódáscsökkentésével kiegészítve az új szupertelefotó objektívek döbbenetes tisztaságot és pontosságot nyújtanak. A profi sport- és természetfotósoknak kevesebbet kell cipelniük és hatékonyabban fényképezhetnek.


Bemozdulásmentesség és megbízhatóság


A számos új funkciónak köszönhetően a Nikon új 500 mm-es és 600 mm-es objektívje kimagasló képkészítési stabilitást nyújt. A Nikon VR technológiájának legújabb generációja mindkét objektívnek kiemelkedő, négy lépésközű előnyt nyújt, amely hatékonyan minimalizálja a fényképezőgép rázkódása által okozott elmosódást. A VR funkció működése halk, és mindkét objektív rendelkezik a Nikon SPORT VR módjával, valamint automatikus állványészlelési funkcióval is. A SPORT VR mód nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén tapasztalthoz hasonló sorozatfelvételi sebességet és kioldási késedelmet eredményez. Az objektívekben elektromágneses rekesz található. Ez a speciális szerkezet kivételes AF-követést és stabil automatikus expozícióvezérlést nyújt, különösen nagy képkockasebesség mellett.


Gyors élességállítás


A Nikon Silent Wave Motor technológiája nagyon gyors és nagyon halk automatikus élességállítást biztosít, zökkenőmentesen használható manuális felülbírálási lehetőséggel. Két élességállítási mód használható a kézi mellett: az A/M, amely az élességállító gyűrű használata esetén is az automatikus élességállítást részesíti előnyben, valamint az M/A, amely tetszőleges AF módban lehetővé teszi az azonnali váltást az automatikusról a kézi élességállításra. A mindkét objektívben alkalmazott új élességállítási határértékkel a fotósok csökkenthetik az élességállítási tartományt, így az objektív még gyorsabban be tudja állítani az élességet. A kapcsolónak két állása van: FULL (teljes) és ∞ – 10 m a 600 mm-es objektívnél, illetve FULL (teljes) és ∞ – 8 m az 500 mm-es objektívnél. Továbbá a minimális fókusztávolság most már csak 3,6 m az 500 mm-es objektívnél, illetve 4,4 m a 600 mm-es objektívnél.


Megnövelt optikai teljesítmény


Az objektívek teljesen újratervezett optikája 12 csoportba rendezett 16 objektívelemből áll. A 600 mm-es objektívben négy, míg az 500 mm-esben három extra alacsony szórású (ED) üvegelem van. Mindkét objektívben nanokristály bevonat és két fluorit objektívelem található. A színeltérés minimális mértékű, a tükröződés és a szellemkép pedig hatékonyan szabályozott. Továbbá mindkét objektív kilenclamellás, kerekített írisszel rendelkezik, amely természetes hatású nem éles területeket nyújt a téma és a háttér tiszta elkülönülése érdekében.


Továbbfejlesztett ergonómia


A számos ergonómiai fejlesztésnek köszönhetően az új objektívek lényegesen könnyebben kezelhetők.  Az új fluorit üvegelemek nem csak az össztömeget csökkentik: az objektívek elülső részét is könnyebbé teszik, hátrébb húzva a tömegközéppontot a stabilabb kezelés érdekében. Mindkét objektíven található állványrögzítő gyűrű, mégpedig teljesen új csapágyakkal a vízszintes és függőleges tájolás közötti még zökkenőmentesebb váltáshoz. Az egyszerűbb szállítás érdekében az állványrögzítő közelebb helyezkedik el az objektívek hátsó részéhez, ami a mellékelt, egy darabból készült fényellenző megfordítását is lehetővé teszi. Továbbá az objektívekhez mellékelt monopodgyűrű megnövelt stabilitást nyújt monopoddal történő fényképezés során. Mindkét objektív azonos, 40,5 mm-es  becsúsztatós foglalattal rendelkezik.

A megbízható munkaerő


Ezek az objektívek a motorsportoktól az atlétikai versenyekig, a nagyvadaktól a madarakig, mindenhol nagy távolságra elérnek, szinte bármilyen fényviszony mellett jól teljesítenek, valamint kimagasló élességű és kontrasztú képeket biztosítanak. Mivel a vadvilág és a sportjelenetek fotózása gyakran szélsőséges körülmények között zajlik, az 500 mm-es és a 600 mm-es modellek elején most már egy fluorbevonatú védő üvegelem található. A bevonat taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, továbbá a felület megsértése nélkül teszi lehetővé az üveg tisztítását. Mindez az objektívek szilárd felépítésével és az állványrögzítő gyűrűn található Kensington-foglalattal együtt biztosítja a professzionális használat viszontagságaival szembeni ellenállóságot.

Tartozékok


Az AF-S NIKKOR 600mm f/4 E FL ED VR és az AF-S NIKKOR 500mm f/4 E FL ED VR kompatibilis az
AF-I/AF-S telekonverterek széles választékával, beleértve a TC-20E sorozatot is, amely f/8
rekeszértékkel kompatibilis fényképezőgépvázhoz csatlakoztatva automatikus élességállítást tesz lehetővé. Mindkét objektív kompatibilis az új (külön megvásárolható) C-PL405 körkörös polarizációs szűrővel, amelynél egy szűrőkerék segítségével a szűrő könnyebben forgatható az objektívbe történő behelyezés után.
És a Nikon bemutat két új kemény tokot. A CT-505 az 500 mm-es, a CT-608 pedig a 600 mm-os objektív védelmére szolgál. Mindkét strapabíró és mégis könnyű kemény tok behajtható fogantyúval rendelkezik az egyszerű egymásra helyezhetőség érdekében, valamint egy külön tárolóhellyel a szűrők és a telekonverterek számára.  Továbbá a 600 mm-es objektív csomagja tartalmazza az új HK-40 egy darabból készült fényellenzőt, az 500 mm-es objektív mellékelt tartozéka pedig az eddig is elérhető HK-34 egy darabból készült fényellenző. A mindkét objektívhez mellékelt további tartozékok közé tartozik a Nikon monopodgyűrű, valamint egy 40,5 mm-es becsúsztatós NC-szűrő, egy becsúsztatható első objektívsapka és az LN-2 szíj.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A professzionális Olympus objektív sorozat tovább bővül a világ

legfényerősebb* halszemobjektívjével, egy gyors, extra-nagylátószögű

objektívvel és új, víz alatti használatot támogató kiegészítővel

Az elit M.ZUIKO PRO sorozat már a teljes tartományt lefedi

– a nagylátószögtől a szuper-teléig

2015. május 12, Hamburg – Az Olympus két új profi szintű Mikro-

NégyHarmad objektívvel bővíti a csúcskategóriát képviselő M.ZUIKO

PRO sorozatát: a két objektív az elképesztő fényerővel büszkélkedő

M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO és a M.ZUIKO DIGITAL

ED 7-14mm 1:2.8 PRO. Ha a Mikro-NégyHarmad 35mm ekvivalens

gyújtótávolság értékeit nézzük, az új duóval az M.ZUIKO PRO öttagú

családja a profi és az igényes hobbifotósok számára már a teljes

fókusztartományt lefedő sorozatot jelent – a 14mm extra-

nagylátószögtől a 300mm szuper-teléig. A világ legfényerősebb

halszem objektívje*, az M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO

javasolt fogyasztói ára 279.990.- HUF míg az M.ZUIKO DIGITAL ED 7-

14mm 1:2.8 PRO 379.990.- HUF lesz. Mindkét objektív 2015 júniusától a

boltokban.

Az M.ZUIKO PRO objektívek fejlesztése a legmagasabb követelményeknek

megfelelően történik – elsősorban az Olympus optikai eszközökkel valaha

elért legjobb képminőség biztosítására. A tervezés és kivitelezés különösen

fontos szempontja az egyedülálló hordozhatóság biztosítása azon fotósok

számára, akik könnyű felszereléssel szeretnek utazni úgy, hogy közben

bármikor képesek legyenek a legjobb pillanatok tökéletes megörökítésére. A

sorozat objektívjei így a legmagasabb szintű optikai teljesítményt kompakt

méretű, könnyű kivitellel ötvözik – a Mikro-NégyHarmad fényképezőgépek

stílusában. Mindemellett praktikus funkciókat és jellemzőket találunk az

objektíveket megismerve: teljes vízállóságot, az Olympus kompromisszumot

nem ismerő építési minőségét, élvonalbeli ZERO lencsebevonatot*** és

elképesztően gyors autofókuszt – mindent összevetve pedig a nagydarab D-

SLR objektíveket előnyeivel messze megelőző M.ZUIKO PRO sorozatot. A

professzionális fotósoknak és a fotózás igényes szerelmeseinek egyaránt a

könnyű kivitel lehet a PRO objektívek egyik legvonzóbb tulajdonsága. A

szintén kompakt méretű és könnyű Mikro-NégyHarmad rendszerű

fényképezőgépekkel kombinálva pedig olyan, teljesen felszerelhető

rendszert kapunk, melynek súlya az összemérhető D-SLR készleteknek

csupán fele.

A két új objektív mellett az Olympus bemutatja legújabb kiegészítőjét, melyet

az M.ZUIKO Digital ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO objektívhez, kifinomult víz

alatti fotózáshoz ajánl: ez a rendkívül kompakt PPO-EP02 Dome Port, mely

tökéletesen illik az új halszemobjektív méreteihez – és speciális tervezésével

ideális az objektív legjobb makró teljesítményének eléréséhez, víz alatt is.

Kapható 279.990.-  HUF javasolt fogyasztói áron, 2015 júliusától.

PRO – a profik választása

A két új taggal bővülő, díjnyertes M.ZUIKO PRO sorozat által a fotósok

ezentúl optikai teljesítményükkel lenyűgöző, ugyanakkor kompakt és könnyű

objektíveket választhatnak a teljes fókusztartományban, az extra-

nagylátószögtől a szuper-teléig. Az M.ZUIKO PRO objektívek ideálisak a

gyors, spontán fotós stílushoz és hamarosan a Mikro-NégyHarmad

rendszert használó profik és hobbifotósok számára is a csúcsminőségű,

komplett objektív rendszer megtestesítői lesznek – például a D-SLR

tulajdonosok számára, akik az ormótlan felszerelés praktikus, gond nélkül

hordozható alternatíváját keresik.

A teljesen vízálló M.ZUIKO PRO objektíveket az élvonalat jelentő Olympus

ZERO lencsebevonat technológia*** jellemzi, mely a szellemképek és a

becsillanás esélyét a lehető legminimálisabbra csökkentik.*** Mindemellett a

bevonat rendkívüli ellenálló képessége által védi az objektívet a karcoktól és

fenntartja az objektív stabilan alacsony fénytörési képességét.

A PRO sorozat első tagja – a nagyteljesítményű M.ZUIKO DIGITAL ED 12-

40mm 1:2.8 PRO – azonnal beállította a követendő szintet a konkurencia

számára, amikor is a ‘Best Compact System Zoom Lens’ („Legjobb kompakt

rendszer zoom objektív”) díjat nyerte 2014-ben, az EISA-n. Az EISA bírái így

összegezték a PRO objektív erősségeit: “Gyors és időjárásálló standard

zoom objektív, mely lenyűgöző optikai tulajdonságokkal, masszív

felépítéssel és élvonalbeli építési minőséggel rendelkezik. Nagyszerű

fókuszvezérlése a manuális fókuszt csendes és gyors automatikus

élességállítással kombinálja. Mindezek mellett ez egy igen kompakt objektív,

ráadásul úgy, hogy gyors működést és 1:2.8 fényerőt biztosít használója

számára.”

A sikeres bemutatkozást a sorozat első teleobjektívje követte, az M.ZUIKO

DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO, mely szintén könnyebb és kompaktabb,

mint a tipikus APS-C vagy Full-Frame objektívek – összemérhető

jellemzőkkel és teljesítménnyel. Páratlan DUAL VCM élességállító rendszere

által egy újabb világrekord született – ez az első rendszer, mely két

csúcsminőségű lencsetagot két lineáris motorral mozgat, így elképesztően

halk és gyors mozgatás érhető el. Ezzel az objektív ideálissá válik a

vadvilág, valamint az emberek és más, fényképezőgépre megriadó,

alapvetően gyorsan mozgó témák megörökítésére.

Az új, gyors, extra-nagylátószögű PRO zoom objektív

Az új csepp- és porálló M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO az első

nagylátószögű zoom objektív az M.ZUIKO PRO családban. Természetesen

a családjegyek nála is szembeötlőek: örökölte a kompakt és könnyű

M.ZUIKO PRO kivitelt és a magas szintű optikai teljesítményt is. Csakúgy,

mint az új Fisheye PRO, a 7-14mm nagylátószögű objektív is kiemelkedő

képminőséget garantál, széltől szélig. Például: az éjszakai égboltot fotózva a

csillagok kör alakú fénypontok lesznek a kép legszélén is. Természetesen a

praktikus PRO funkciókat itt is megtaláljuk, mint például a manuális

fókuszváltót, mely az AF használatáról egy mozdulattal – a fókuszgyűrűt

eltolva – vált MF használatára. Találunk még rajta egy programozható L-Fn

funkciógombot, melyhez kívánt beállításunkat rendelve egy gombnyomással

előhívhatjuk azt.

A PRO család minden tagjához hasonlóan ez az új, sokoldalú és gyors

élességállításra képes újonc is teljesen vízálló – köszönhetően a 11

tömítésnek – és minden egyes részlete magáért beszél. Lehetünk vele akár

mindössze 7,5 cm távolságban a témától (az objektív végétől számolva),

mely kb. 20% közelebbi pozíciót jelent, mint a szóba jöhető konkurencia

esetén. Természetesen a nagyszerű mélységélesség hatás szemet

gyönyörködtető hátteret és téma kiemelést tesz lehetővé. Az M.ZUIKO

DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO mindössze fele olyan súlyú, mint az

ekvivalens 1:2.8 fényerős konkurensek – így tökéletes a spontán, kézből,

nappal, vagy akár éjjel történő fotózáshoz. Az OM-D nagyteljesítményű,

vázba épített képstabilizátor rendszerével együtt dolgozva a nagylátószögű

fotók tűélesek és kristálytiszták lesznek.

A Világ első 1:1.8 halszem objektívje

A víz alatti világtól az éjszakai égboltig – az új, világrekorder M.ZUIKO

DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO példátlan lehetőségeket kínál a

bárhol rendelkezésre álló kreativitás kiélésére és a világ szélsőségesen

nagy látószögből adódó, egyedülállóan dinamikus felvételekkel történő

megörökítésére. Példátlan, mivel – ebben a kategóriában – a Fisheye PRO

a világ legfényerősebb halszem objektívje*. A rendkívül nagy rekesz által a

fotósok első osztályú képminőséget kapnak, szinte bármilyen felvételi

körülmények – gyenge fényviszonyok – között. A 2,5cm minimális

tárgytávolságot (az objektív végétől mérve), valamint a 0,2x legnagyobb

nagyítást nézve logikus választást jelent a természetfotósok számára, akik a

minőség mellett a meghökkentő perspektívák és a gyönyörű bokeh-hatás

szerelmesei.

A Fisheye PRO ugyancsak ideális a gyors mozgással operáló

sportesemények felvételéhez; tájkép, éjszakai látkép és égbolt fotózásához;

valamint nagyobb csoportok, belső terek és épületek fotózásához is. A víz

alatti világ fotósainak az új objektív szintén kínál új lehetőségeket – az új, víz

alatti használatot támogató PPO-EP02 Dome Port segítségével.

A többi M.ZUIKO PRO objektívhez hasonlóan rendkívül kompakt és könnyű

– főleg, ha hasonló tudású D-SLR riválisaival hasonlítjuk össze. Az építési

minőség ugyancsak nem hagy kívánnivalót maga után. A bemutatást

megelőző teszteken a professzionális fotósok egyöntetűen dicsérték a

Fisheye PRO elmosódás-mentes felvételi képességeit, mindenféle téma

megörökítésénél. A fényerő csökkenés a széleknél elhanyagolható – ahogy

a komatikus és a kromatikus aberráció is, főleg a konkurenciát jelentő

objektíveket is vizsgálva.

Kiegészítők

> CBG-10 kompakt fényképezőgép táska akár három M.ZUIKO PRO

objektív és egy kompakt cserélhető objektíves váz tárolására, minimális

méretekkel

> PPO-EP02 Dome Port kompakt vízálló zoomvédő, mely ideális a

Fisheye PRO objektív víz alatti használatához (búvártok használatával)

Meghosszabbított jótállási idő

Minden Olympus objektív és fényképezőgép jótállási ideje hat hónappal

meghosszabbítható a MyOlympus online rendszerébe történő regisztrálás

mellett. A hosszabbítás a vásárlás országában érvényes, törvényi előírások

szerinti jótállási idő után kezdődik****. Regisztráció:

https://myolympus.olympus-consumer.com

Az M.ZUIKO DIGITAL PRO objektív sorozatról, az objektívek jellemzőiről,

illetve az elérhető kiegészítőkről az Olympus ZUIKO weboldal nyújt további

információt.

Az Olympus víz alatti használatra szánt kiegészítőiről a speciális Búvártok

tartozékok weboldal nyújt további információt.

* 2015 májusi adatok alapján

** A manuális fókusz átváltó funkció nem érhető el az M.ZUIKO Digital ED

8mm Fisheye 1:1.8 Pro objektív esetében

*** Olympus ZERO bevonat: Zuiko Extra-low Reflection Optical (Zuiko

rendkívül alacsony szintű tükröződést biztosító lencsebevonat)

**** A vásárlás országában érvényes, törvényi előírások szerinti jótállási idő

meghosszabbítása hat hónappal.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A

legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el:

http://www.olympus-europa.com

   

A Nikon 2015. április 2-án a Nikon 1 J5 modellel bővíti a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek választékát. A világon egyedülálló fényképezési sebességgel, magasabb szintű képminőséggel és 4K felbontású videofelvételi funkcióval rendelkező új Nikon 1 fényképezőgéppel az eddigieknél sokkal jobb fényképeket készíthetsz.

 

A sajtóbejelentést itt olvashatod:

Szakadj el a hétköznapoktól az új, cserélhető objektíves Nikon 1 J5 fényképezőgéppel!

Amszterdam, Hollandia, 2015. április 2. A Nikon a mai napon a Nikon 1 J5 modellel bővíti a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek választékát. A világon egyedülálló fényképezési sebességgel, magasabb szintű képminőséggel és 4K felbontású videofelvételi funkcióval rendelkező új Nikon 1 fényképezőgéppel az eddigieknél sokkal jobb fényképeket készíthetsz.

Új, többféle kreatív lehetőséget biztosító kialakítása révén a Nikon 1 J5 utat nyit az igazi fényképészet világába.

A sebesség, a hordozhatóság és a képminőség tökéletes egyensúlyának megteremtésével a Nikon 1 J5 minden helyzetben kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az új, hátsó megvilágítású, CX formátumú érzékelőnek köszönhetően, amely négyszer nagyobb a kompakt fényképezőgépek többségének érzékelőjénél, messze maga mögé utasítja a kompakt gépeket és az okostelefonokat.1 A Nikon termékei közül elsőként a Nikon 1 J5-tel lehet borotvaéles, 4K felbontású videót rögzíteni,2 de emellett lenyűgöző, 20,8 megapixeles állóképek és időzített videofelvételek készítésére is alkalmas. A fényképezőgép lenyűgözően gyors automatikus élességállító rendszerének köszönhetően a felhasználók gyenge fényben is bátran fényképezhetnek, vagy könnyedén kimerevíthetik a pillanatot az új Sport mód 20 kép/másodperces sebességével és a folyamatos AF használatával.3 A dönthető érintőképernyő és a kézi beállítások minden lehetőséget megadnak a kreatív ötletek megvalósításához, az 1 NIKKOR objektívekkel pedig bármilyen jelenet teljes részletességgel rögzíthető. Ha meg szeretné osztani a felvételeket, a Wi-Fi és NFC funkcióval rendelkező Nikon 1 J5 fényképezőgépről minden eddiginél gyorsabban feltölthetők a kiváló minőségű képek egy okoseszközön keresztül.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerű fényképezőgépek termékmenedzsere a következőket mondta: „Az új dizájn és a kiváló ergonómia jóvoltából a Nikon 1 J5 izgalmas lehetőséget kínál ahhoz, hogy a pillanatfelvételek helyett valódi fényképeket készítsünk. Azok, akik magasabb szintre szeretnék emelni a kreativitásukat, bizonyára örömmel fogadják majd a könnyen elérhető kézi beállításokat; a tetszetős megjelenés pedig valódi eleganciát kölcsönöz a fényképezőgépnek. Ami az újdonságokat illeti, a Nikon 1 gépei mindig is élen jártak a fényképezési sebesség terén – ez a Nikon fényképezőgép pedig elsőként teszi lehetővé, hogy a felhasználók felfedezzék a 4K-s videók adta lehetőségeket. Aki meg szeretné élni a fényképezés igazi élményét, de nem szívesen áldozná fel érte a hordozhatóságot és az érintőképernyős kezelőfelületet, igazán hasznosnak fogja találni a Nikon 1 J5 szolgáltatásait.”

Még kiválóbb képminőség

A Nikon 1 J5 modellel elfelejtheti az okostelefonokkal és más kompakt fényképezőgépekkel járó képkészítési korlátokat. Ez az első olyan Nikon 1 fényképezőgép, amely nagy, hátsó megvilágítású, CX formátumú érzékelővel rendelkezik, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy a lehető legtöbb fényt fogadja be. Tökéletesen visszaad minden képpontot, és 20,8 megapixeles, ragyogó, részletgazdag képeket készít. A fényképezőgép széles ISO-tartománya (160–12 800) és a következő generációs EXPEED 5A képfeldolgozó rendszer speciális zajcsökkentési képessége bármilyen téma esetén kristálytiszta képeket eredményez. A Nikon EXPEED 5A képfeldolgozó rendszere villámgyors automatikus élességállítást, intelligens zajcsökkentést és kristálytiszta képalkotást tesz lehetővé. A gyorsított feldolgozási sebesség könnyedén megbirkózik a fényképezőgép számos kreatív funkciójával és a lélegzetelállítóan gyors sorozatfelvétellel, és játszva alakítja át a 20,8 megapixeles érzékelőtől kapott óriási adatmennyiséget gyönyörű képekké és 4K felbontású videókká.2

Ne maradjon le semmiről

A villámgyors sorozatfelvételi sebességnek és a Nikon 1 rendkívüli, hibrid automatikus élességállítási rendszerének köszönhetően a Nikon 1 J5 számára nem létezik túl gyors téma. Ezzel a fényképezőgéppel olyan akciófotókat készíthet, amelyek még egy D-SLR készüléken is kifognának. Folyamatos AF esetén a világon egyedülálló 20 kép/másodperc sebességgel, az első képkockán rögzített élesség esetén pedig akár 60 kép/másodperc sebességgel készíthet felvételeket. Ehhez forgassa a módválasztó tárcsát Sport állásba, ahonnan könnyedén elérheti a fényképezőgép sorozatfelvételi módjait.3 Kiválaszthatja a felvételi sebességet, és képcsoportként azonnal megtekintheti a gyors képsorozatot. Bármit is fényképez, a Nikon innovatív hibrid AF rendszerének jóvoltából minden felvétele pontos lesz. A rendszer 171 automatikus élességállítási pontot használ, amelyek segítségével villámgyorsan élesre állítja a témát, és azonnal átvált a 105 pontos fázisérzékelő AF és a gyors kontrasztérzékelő AF között. A fázisérzékelő AF hihetetlen sebességgel érzékeli a mozgást. A kontrasztérzékelő AF egészen a kép pereméig terjed, hogy a széleken lévő témákra is beállíthassa az élességet, akár gyenge fényben is.

Lenyűgöző Nikon 1-videók

Akár akciódús full HD videót, akár színes 4K-s útinaplót vagy időzített videót szeretne forgatni, a Nikon 1 J5 mindig készen áll a feladatra. A 4K-s videók mellett2 full HD minőségű videókat is készíthet 1080/60p felbontással, a fényképezőgép sebességét kihasználva pedig magával ragadó lassított (120 kép/másodperces) HD videókat rögzíthet. A rendkívül gyors Nikon 1 hibrid automatikus élességállítási rendszere a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes videofelvételt és pontos témakövetést tesz lehetővé. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy a felvételek mindig élesek legyenek, még teljes zoom használata esetén is.4 A fényképezőgép gyors képfeldolgozó rendszerének köszönhetően pedig nagy felbontású állóképeket is rögzíthet videózás közben, akár az Automatikus képrögzítés funkcióval, akár kézi felvétellel. A Nikon 1 család tagjai közül ugyancsak a Nikon 1 J5 az első, amelyik időzített videofelvételek készítésére is képes. Beállíthatja, hogy a fényképezőgép 5, 10 vagy 30 másodpercenként készítsen felvételt, és lenyűgöző, full HD minőségű, időzített klipekkel szemléltetheti az idő múlását. Egy klip legfeljebb 300 képből állhat. Párosítva mindezeket az előnyöket a gyors 1 NIKKOR objektívekkel elérhető mélységélességgel, mindenkit lenyűgöznek majd a Nikon 1 J5-tel készített felvételei.

Alkosson és ossza meg

A Nikon 1 J5 esetében a kompakt kialakítás nem jelent zsúfoltságot, a ragyogó felvételek megosztása pedig minden eddiginél egyszerűbb. A tárcsák kényelmes elhelyezésének köszönhetően úgy állíthatja be a fényképezőgépet, hogy közben egy pillanatra sem kell levennie a szemét a témáról. Egyszerűen válthat a kézi expozícióvezérlés (PSAM) és a Sport mód között a módválasztó tárcsa segítségével. A vezérlőtárcsával módosíthatja a beállításokat, a gyakran használt beállításokat pedig hozzárendelheti az Fn (Funkció) gombhoz. A fényképezőgép első és hátsó markolata biztos fogást kínál, a dönthető, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD monitor pedig különösen érzékeny érintésvezérlést biztosít. Leereszkedhet a különleges akciófelvételekhez, vagy könnyedén a téma fölé magasodhat a 86 fokban visszahajtható képernyőnek köszönhetően. Ha önarcképet szeretne készíteni, egyszerűen hajtsa fel 180 fokban a képernyőt, és használja az új Önarckép módot, amely lágyítja a bőrtónust – vagy állítsa be az önkioldót. Könnyedén megoszthatja a ragyogó képeket: érintsen egy NFC-kompatibilis okoseszközt a Nikon 1 J5 fényképezőgéphez, és azonnal továbbíthatja a fényképezőgép LCD kijelzőjén látható képet. Wi-Fi-hálózaton keresztül is átviheti a képeket az okoseszközre; ehhez csupán meg kell nyomnia a fényképezőgép Wi-Fi gombját5. A Wi-Fi segítségével távolról is kioldhatja a fényképezőgép zárját, illetve megtekintheti a képek előnézetét az okostelefonján vagy táblagépén, hogy tökéletesen megkomponálhassa őket.

Nikon 1-innovációk

A Nikon 1 innovációs megoldásaival gyorsan és könnyen készíthet rendkívüli képeket bármilyen hétköznapi témáról. A fényképezőgép művészi hatásai között érdemes megemlíteni az Élő képmódosítást, amely a Nikon Kreatív palettájával bővült, és ez eddigieknél több módban is rendelkezésre áll. Ez a két nagyszerű funkció együttesen számos lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználó a felvétel elkészítése előtt módosítsa a kép megjelenését. Az Élő képmódosítás lehetőséget ad a záridő, a rekeszérték, a fényerő és a kontraszt finomhangolására. A Kreatív paletta funkcióval művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat, és az érintőképernyőn látható kerék mozgatásával érheti el a kívánt hatást. Mindkét módban megfigyelheti a módosítások hatását az LCD monitoron, ahol mindig pontosan látja, hogy milyen lesz a kép a kioldógomb megnyomásakor. Mint minden Nikon 1 fényképezőgépen, a Mozgó pillanatkép funkcióval készített képeket itt is egy kattintással életre keltheti, és a közkedvelt A legjobb pillanat rögzítése módban megragadhatja a pillanat varázsát az Intelligens képválasztó, az Aktív kijelölés és a Lassú nézet használatával.

1 NIKKOR objektívek

A legjobb képek a legjobb objektívekkel készülnek – az 1 NIKKOR objektívek pedig valóban kivételesek. A gyors fix, szuper-telefotó és rendkívül nagy látószögű objektívek széles választékával bármilyen jelenetről borotvaéles képet készíthet. Minden 1 NIKKOR objektív videofelvételre van optimalizálva, és a hordozható kialakítás egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1 rendszert. Ha pedig még több lehetőségre vágyik, akkor a külön megvásárolható FT1 bajonettadapter segítségével a NIKKOR DX és FX formátumú, F bajonettes objektíveket is felszerelheti Nikon 1 fényképezőgépére.6

Főbb jellemzők:

Nagyméretű és gyors, hátsó megvilágítású, 20,8 megapixeles CMOS-érzékelő: sejtelmes megvilágítás vagy művészien homályos háttér mellett is kiemelkedő minőségű képeket készíthet.

Gyenge fényben is kiváló teljesítmény: ISO 160–12 800, kézi és automatikus ISO-szabályozással. A továbbfejlesztett zajcsökkentő technológia nagy érzékenység mellett is tisztább és élesebb képeket garantál.

EXPEED 5A: a Nikon következő generációs képfeldolgozó rendszere. Segítségével látványos fényképeket és videókat készíthet nagy felvételi sebességgel.

Lélegzetelállítóan gyors felvételi sebesség: folyamatos AF esetén a világon egyedülálló 20 kép/másodperc sebességgel, az első képkockán rögzített élesség esetén pedig akár 60 kép/másodperc sebességgel készíthet felvételeket.

Sport mód: azonnal elérheti a fényképezőgép sorozatfelvételi módjait, és képcsoportként tekintheti meg a gyors képsorozatot.3

Továbbfejlesztett hibrid AF: 171 pontos automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.

Lenyűgöző videók: kiemelkedően éles 4K/15p felvételeket, illetve full HD minőségű, 1080/60p videókat is készíthet. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként is lejátszhatja a 120 kép/másodperc sebességgel rögzített HD videókat.

Időzítés: lenyűgöző, full HD minőségű, időzített klipeket hozhat létre. Egy klip legfeljebb 300 képből állhat.

Kézi beállítások: a fényképezőgép könnyen elérhető PSAM-vezérlőkkel, vezérlőtárcsával és Fn gombbal is rendelkezik.

Dönthető érintőképernyős monitor: a gyorsan reagáló, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD monitor még döntött helyzetben is könnyen kezelhető.

Wi-Fi- és NFC-kompatibilis: a ragyogó képek egyszerűen megoszthatók egy okoseszközön keresztül. Egy külön gomb segítségével egyetlen érintéssel elérhetők a fényképezőgép Wi-Fi funkciói.5

Élő képmódosítás és Kreatív paletta: a felvétel elkészítése előtt gyorsan és magától értetődően javíthatja a különféle módokban készült képeket vagy videókat a fényképezőgép érintőképernyőjén.

Kreatív mód: 14 könnyen elérhető effektus állóképekhez és videókhoz, valamint 5 különböző motívumprogram. Hét újféle effektussal, mint a Pop, a Bőrlágyítás vagy a Retro.

A legjobb pillanat rögzítése: megragadhatja a pillanat varázsát az Intelligens képválasztó, az Aktív kijelölés és a Lassú nézet használatával.

Eredeti stílus: a Nikon 1 J5 háromféle színkombinációban kapható. Választhat fekete vázat fekete objektívvel, ezüstszínű/fehér vázat ezüstszínű objektívvel, valamint ezüstszínű/fekete vázat ezüstszínű objektívvel.

1 NIKKOR kitobjektív: valóban az eseményekre fókuszálhat az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívvel.

Ingyenes szoftver és tárhely: a Nikon ingyenes ViewNX-i képtároló eszköze és a ViewNX-Movie Editor szoftver segítségével egyszerűen importálhatja, rendszerezheti, szerkesztheti és megoszthatja a fényképeket, videókat és mozgó pillanatképeket. Emellett 20 GB ingyenes tárhely is jár Önnek a NIKON IMAGE SPACE oldalon.

Külön megvásárolható tartozékok:

  • CB-N2220SA váztokszett
  • N-MP001 szelfibot

Mellékelt tartozékok:

  • EN-EL24 lítiumion-akkumulátor
  • MH-31 akkutöltő
  • UC-E20 USB-kábel
  • Nyakba akasztható szíj
  • BF-N1000 vázsapka

Megjegyzések:

1A Nikon 1 J5 egyhüvelykes CX formátumú érzékelője kb. négyszer akkora, mint a kompakt fényképezőgépek többségében használt 1/2,3 hüvelykes érzékelők.

2A 4K-s videók nagy teljesítményű számítógépen, a Nikon ViewNX-i szoftverével tekinthetők meg, és a ViewNX-Movie Editor használatával szerkeszthetők.

3Sport mód/gyors sorozatfelvétel: a fényképezés körülményeitől és a memóriakártya írási sebességétől függően az átmeneti tároló használata a kioldógomb teljes felengedése után még néhány másodpercig folytatódhat, ezért lehetséges, hogy így nem lehet azonnal újra fényképezni.

4E-VR (elektronikus rázkódáscsökkentés) gondoskodik arról, hogy a HD videók és a mozgó pillanatképek elmosódásmentesek legyenek.

5A Wi-Fi funkció használatához egyszerűen töltse le a Wireless Mobile Utility alkalmazást az okoseszközére. Ez az alkalmazás az Android™, illetve az iOS™ operációs rendszerű okoseszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play™, illetve az Apple App Store™ áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

6Az FT1 bajonettadapter a NIKKOR F-bajonettes objektívek széles választékával használható. A kompatibilis objektívek listáját a Nikon FT1 bajonettadapter termékoldalán tekintheti meg, vagy a Nikon szerviztámogatási csoportjánál érdeklődhet velük kapcsolatban.

 

 

A természet és az éjszakai égbolt szépségeit megörökítő fotósok számára bizonyára örömhír az új Nikon COOLPIX P900 március 02-adikai megjelenése, hiszen a készülék elképesztő, 83x-os optikai zoommal rendelkezik, amely a szabad szemmel nem látható részleteket is kristálytisztán rögzíti.

 

Sajtóbejelentés

A COOLPIX P900 KARNYÚJTÁSNYI TÁVOLSÁGBA HOZZA A TERMÉSZET

Amszterdam, Hollandia, 2015. március 2. A természet és az éjszakai égbolt szépségeit megörökítő

fotósok számára bizonyára örömhír az új Nikon COOLPIX P900 mai megjelenése, hiszen a készülék

elképesztő, 83x-os optikai zoommal rendelkezik, amely a szabad szemmel nem látható részleteket is

kristálytisztán rögzíti.

A valóban lenyűgöző, rendkívül nagy tudású optikai zoom tartománya 24–2000 mm, amely a

Dynamic Fine Zoom funkcióval 4000 mm-esre bővíthető1

a természetet, és azt lenyűgöző részletgazdagsággal örökíti meg állóképeken és full HD videókon

egyaránt. A nagy felbontású, f/2.8–f/6.5-ös, nagy fényerejű objektív borotvaéles, látványos képeket

készít még maximális zoom mellett, azaz 2000 mm-es telefotók készítésekor is (35 mm-es formátumban

kifejezve).

A gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek köszönhetően a készülék

reakcióideje gyors, a kézzel történő telefotózás pedig a Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés)

funkció révén rendkívül stabil, mivel hatékonyan csökkenti az elmosódásokat, és így 5,0 lépésközzel

rövidebb záridő használatával egyenértékű fényképezést tesz lehetővé2

VR hatékonyabban nyeli el a rázkódást, mivel a lencsén (szögsebességmérő), illetve a képérzékelőn

(mozgásvektor-adatok) keresztül egyszerre érzékeli a mozgást, így képes a képelmosódás pontos

kiszámítására, és ezzel még inkább csökkenti az elmozdulásokat.

A gyorsan mozgó témák könnyedén befoghatók a nagyméretű, 7,5 cm-es, 921 ezer képpontos,

elforgatható (RGBW) LCD monitoron, az elektronikus keresővel pedig gyerekjáték az egyes

fényképezési stílusok közötti váltás, mivel a szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős

fényképezésről, ha Ön ismét a keresőbe néz.

A felvétel helyszíne tűpontosan rögzíthető, mivel a beépített GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi

műholdrendszer a világ minden pontján gyors és részletes adatokat közöl.

A kiváló minőségű képek azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi®3

SAJTÓKÖZLEMÉNY

köszönhetően; ehhez mindössze meg kell nyomni az egyérintéses Wi-Fi®3

okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis4

Inês Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő

szavakkal mutatta be a nagy tudású COOLPIX P900 modellt:

„A COOLPIX P900 új teljesítményszintet jelent a kompakt fényképezőgépeink között: részletgazdagság,

kiváló minőségű zoom, fokozottan stabil kialakítás, rugalmas képkomponálás és meseszép időzített

videók – ezek mindegyikére képes. Az akár 2000 mm-es optikai zoom2

4000 mm-re bővíthető1

köszönhetően a fotósok semmiről sem maradnak le, még gyorsan mozgó témák rögzítésekor sem.

Ezenkívül az 5,0 lépésközű Dual Detect Optical VR funkció pedig olyan stabillá teszi a készüléket, hogy

a képek még telefotók kézzel történő készítésekor is borotvaélesek lesznek.”

Rendkívüli részletgazdagság, lenyűgöző megvalósítás

A 83x-os, a Dynamic Fine Zoom1

elképzelhetetlen részletességű képeket készíthet egy szemvillanás alatt – köszönhetően a gyors AF

funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek. A gyorsan mozgó témákról a természetben

sem fog lemaradni: erről a zoomvezérlő melletti zoomvisszaállító gomb gondoskodik, amelyet

megnyomva visszatér a nagy látószög, és a téma ismét könnyen megtalálható. A nagyméretű, 7,5 cm-
es, elforgatható monitor (és a beépített elektronikus kereső) rugalmas képkomponálást tesz lehetővé, és

a kihívást jelentő fényképezési helyzetekhez is rugalmasan alkalmazkodik. Ezenkívül az 5,0 lépésközű

Dual Detect Optical VR funkció pedig még teljes telefotózás mellett is kiegyenlíti a fényképezőgép

rázkódását, és állóképek, valamint full HD (1080/60p) videók kézzel történő rögzítésekor is egyenletes

képminőséget biztosít. A full HD videók kiváló minőségű, irányfüggő hanggal rögzíthetők, mivel az

iránymikrofon a zoom funkcióval összhangban változtatja a felvétel irányát.

Helyszínrögzítés, megosztás útközben

A beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatásnak köszönhetően a felvétel helyszínének naplózásához

szükséges adatok azonnal és pontosan rendelkezésre állnak a világ minden pontján. A képek már

útközben azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi®-nek3

, így a távoli témák is karnyújtásnyi távolságba kerülnek. A gyors reakcióidőnek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

így könnyű kapcsolatban maradni a nagyvilággal: mindössze az egyérintéses Wi-Fi®3

megnyomni, vagy egy okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis4

A fő jellemzők összefoglalása

Rendkívül nagy teljesítményű zoom: A 83x-os nagyítású, a Dynamic Fine Zoom funkcióval 166x-osra

bővíthető NIKKOR objektívvel a szabad szemmel nem látható részletek is megragadhatók1

5,0 lépésközű Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés): A kézzel történő telefotózás rendkívül

stabil, mivel a VR érzékeli a mozgást, és hatékonyan elnyeli a rázkódást.

Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: Tiszta, részletgazdag képek akár éjszaka

is. Kiemelkedő teljesítmény.

GPS/GLONASS/QZSS-támogatás POI funkcióval: A pontos helyadatok villámgyorsan beolvashatók

az útvonalat nyomon követő GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdas rendszer révén.

Beépített Wi-Fi® és NFC-támogatás: Képek megosztása tetszőleges helyekről az egyérintéses Wi-
Fi®3

gomb megnyomásával, illetve az NFC-kompatibilis4

Még rövidebb reakcióidő: Többé egyetlen jelentős momentumról sem marad le a még gyorsabb

AF funkciónak és a kisebb (nagy látószögnél kb. 0,12 másodperces) fényképezési késedelemnek

köszönhetően.

Nagyméretű, elforgatható LCD monitor: Rugalmas komponálási lehetőségek a Clear Color kijelző

7,5 cm-es, kb. 921 ezer képpontos, elforgatható (RGBW) LCD monitorának köszönhetően.

Full HD videók: Egyetlen érintéssel szuperéles HD (1080/60p) videókat rögzíthet kiváló

hangminőséggel – a mikrofon irányítottsága a zoomnak megfelelően változik.

Időzített videó: Válassza ki a fényképezési helyzetet, és a fényképezőgép 10 másodperces

időátmenetes videót készít az időzítéssel rögzített állóképekből.

Iránymikrofon: A full HD videók kiváló minőségű, irányfüggő hanggal készíthetők el, mivel az

iránymikrofon a zoom működésével összhangban változtatja a felvétel irányát.

Super ED üvegelem: A rendkívül erős objektívváz kompakt kialakítású, és kiváló színeltérési

jellemzőkkel rendelkezik.

Hold mód és Madárles mód: Az Automatikus programválasztóval egyszerű az élességállítás és a

beállítások módosítása, valamint például a Hold, illetve a madarak fényképezése is.

Széles látószög: A nagy látószögű LCD monitoron könnyű szokatlan nézőpontot teremteni. Magasról és

SAJTÓKÖZLEMÉNY

alacsonyról is fényképezhet vele.

Testreszabható funkciógomb (Fn): A gyakran használt funkciókat az Fn gombhoz rendelheti, így

egyetlen mozdulattal, gyorsan módosíthat különböző beállításokat.

Módválasztó tárcsa: A legfontosabb beállítások – például a kézi expozíciómód (P/S/A/M) – könnyen

elérhetők a módválasztó tárcsa segítségével, amely egy kézzel is könnyen kezelhető.

Célkereső AF: A Célkereső AF gyorsan és pontosan megkeresi a témát, és automatikusan beállítja az

élességet, így Ön mindig tiszta felvételeket készíthet.

COOLPIX Picture Control: A Picture Control (például a színes képekhez ajánlott Élénk vagy a

Monokróm) beállításainak segítségével könnyedén módosíthatja a képek külsejét.

Beépített elektronikus kereső: A szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős fényképezésről az

elektronikus keresőre, ha a szemével a keresőhöz közelít.

Zoomvisszaállító gomb: A zoomvezérlő melletti gombot megnyomva a készülék ismét nagy látószögre

vált, így Ön gyorsan megtalálhatja az elvesztett témát.

Oldalsó zoomvezérlő: A felvételek mindig élesek lesznek az oldalsó zoomvezérlőnek köszönhetően,

amelyet bal kézzel is kezelhet – így megelőzhető a fényképezőgép rázkódása.

Hosszú akkumulátor-üzemidő: Az akkumulátor továbbfejlesztett, energiatakarékos kialakításának

köszönhetően a készülék állóképek és full HD videók készítésére egyaránt használható.

Vakukompenzáció: A (–2–+2 Fé) vakukompenzáció funkció kiegyensúlyozottá teszi az expozíciót,

mivel kiegyenlíti a témát érő vaku fényének erejét.

19 motívumprogram mód: A fényképezőgép segítséget nyújt a fényképezési helyzetnek leginkább

megfelelő beállítások kiválasztásában. Válassza ki a témának leginkább megfelelő motívumprogramot.

EXPEED C2: A kimagasló képminőség mellé a Nikon nagy teljesítményű képfeldolgozó rendszere gyors

működést és nagy érzékenységet garantál.

NIKON IMAGE SPACE: A Nikon saját képmegosztó és -tároló szolgáltatásában, a

www.nikonimagespace.com webhelyen 20 GB-nyi felhőalapú online tárhely áll rendelkezésére

díjmentesen.

Megjegyzések:

1A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámítása az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét figyelembe véve

SAJTÓKÖZLEMÉNY

történik.

2A CIPA-szabványok alapján, kb. 350 mm-es pozícióban mért érték (35 mm-es formátumban kifejezve).

3A funkció használatához az okoseszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon Wireless Mobile Utility elnevezésű (iOS vagy

AndroidTM rendszerrel kompatibilis) alkalmazását.

4A Near Field Communication (NFC) funkció AndroidTM (Android 4.0-s vagy újabb) rendszerű okostelefonokon és táblagépeken

használható. A funkció használatához előzetesen telepíteni kell az okoseszközre a Nikon Wireless Mobile Utility elnevezésű

alkalmazást és a képátviteli beállításokat.

   

További cikkeink...

7. oldal / 8

Kategóriák

Fényképezőgépek AKCIÓ és Videókamerák Objektívek és tartozékaik Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek Hobbi és Háztartás AKCIÓS TERMÉKEK

Híreink

Ajándék objektív 99900Ft értékben minden Olympus E-PL-9 fényképezőgéphez!

Állj készen a közelképekre: ingyenes 30mm F3.5 Portrait/Macro objektív Olympus E-PL-9 fényképezőgép vásárlásakor – 2018.10.01-től......

A legjobb hely a fényképeidnek

Ha szeretnéd biztonságba tudni, másnak is megmutatni legjobb képeidet, válassz legújabb, divatos Hama fotóalbumjaink közül. Ha pedig......

National Geographic táskák kiárusítása

Pár prémium kategóriás, kifutó National Geographic táska most nagy kedvezménnyel kapható a készlet erejéig! Csak egy-két darab van már!......

Felhasználók

Oldalainkat 1735 vendég böngészi