Hírek

A képeid. A világ. Összekapcsolva.

Üdvözöljük a SnapBridge világában, a Nikon új szolgáltatáscsaládjában ami gazdagítani hivatott a képalkotás élményét. Okos eszközödhöz csatlakoztatott kamerád, kis fogyasztású Bluetooth® (BLS) technológiával kommunikál, így képeid készítését semmi nem zavarja meg. A Nikon SnapBridge segítségével automatikusan átkerülnek képeid okos-telefonodra, készen az online megosztásra...

Zökkenőmentes kapcsolat a kamerád, és okos eszközöd között

A SnapBridge kis fogyasztású Bluetooth® BLE technológiának hála, folyamatos kapcsolatban maradhatnak eszközeid. A kommunikáció nem egyirányú, idő, dátum, és gps koordináta információkkal láthatod el bármelyik képed, okos eszközödnek hála. Eszközeid közti kapcsolatot nem befolyásolja ha e-mail-t írsz, böngészel, vagy bármilyen alkalmazást használsz, fotóid akkor is áttöltésre kerülnek ha telefonod a zsebedben, vagy tokjában van, elég ha a Bluetooth be van kapcsolva.

Egy hely a képeidnek: Nikon Image Space

Ha csatlakoztattad Nikon fényképezőgéped az okos eszközödhöz, regisztrálj egy Nikon azonosítót hogy ingyenes tárhelyet szerezz képeidnek. Index méretű képeid korlátlan tárhelyet kapnak, még a nagy méretű képeiddel 20Gb tárhelyen gazdálkodhatsz. A SnapBridge alkalmazásban lehetőség van képeink automatikus feltöltésre is a Nikon Image Space-re.

 

Fedezz fel új perspektívákat

Használd telefonod keresőként vagy
távkioldóként, készíts selfie-t vagy
csoportképet, irányíts távolról


Értesülj a frissítésekről

A Nikon értesítést küld a SnapBridge
alkalmazásnak ha a új frissítés jelent
meg fényképezőgépedhez

 

Adj hozzá logót vagy szöveget

Képeidhez könnyedén hozzáadhatsz logót, szöveget, vagy fényképezési információkat okos telefonod segítségével

Jelöld meg térképen

Fényképezőgéped automatikusan szinkronizálja a dátumot, időt, és gps koordinátáidat az okos-telefonoddal

Támogatott fényképezőgépek: D500, DL18-50, DL24-85, DL24-500, Coolpix B700, Coolpix B500,Coolpix A900

 


A Nikon 2016. január 14-én bemutatta a COOLPIX kompakt fényképezőgép család két legújabb tagját:

A COOLPIX A10-et a könnyű kezelhetőség szempontjainak észben tartásával fejlesztettük ki. Az 5x optikai zoomos NIKKOR objektív (35 mm-es formátumban kifejezve: 26–130 mm) rendelkezik azzal a rugalmassággal, hogy mind közeli arckifejezéseket, mind széles csoportképeket képes legyen megörökíteni. A tisztán olvasható 6,7 cm-es LCD-monitor leegyszerűsíti a felvételek megkomponálását, míg az automatikus programválasztóval a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot.

KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ ÉS 16,1 TÉNYLEGES MEGAPIXEL
A könnyű kezelhetőség és a kiváló, 16,1 megapixeles képérzékelő révén nagy felbontású képeket kap, amelyeknek az elkészítését is élvezni fogja.

NIKKOR 5X OPTIKAI ZOOMOS OBJEKTÍV
A NIKKOR 5x optikai zoomos objektív (26–130 mm a 35 mm-es formátumban kifejezve) elegendő rugalmasságot nyújt, hogy nagy látószögű csoportképet készíthessen a barátairól, de rá is közelíthet a témákra anélkül, hogy a bemozdult képek miatt kellene aggódnia.

AUTOMATIKUS PROGRAMVÁLASZTÓ
Fényképezzen egyszerűen: hagyja, hogy az Automatikus programválasztó mód válassza ki az adott szituációnak megfelelő motívumprogramot (mint például Tájkép, Éjszakai portré vagy Közeli). A fényképezőgép 15 motívumprogram közül választ, miután megvizsgálja a felvételi körülményeket. Minden program mód az adott helyzetben elérhető legjobb expozícióhoz igazítja a fényképezőgép beállításait, így mindig, még nehéz körülmények között is tiszta fotókat készíthet.

HD-VIDEOFELVÉTEL (720P)
Rögzítsen minden barátaival és családtagjaival együtt töltött örömteli eseményt zökkenőmentes HD videókon – a külön videofelvétel gombbal egyszerűen válthat át a fényképezésről a videók készítésére.

ELMOSÓDÁSCSÖKKENTÉS

Mozgó témát fotóz, például gyerekeket vagy kisállatokat? Az Elmosódáscsökkentés funkció élesebb képeket ad, mert ellensúlyozza a fényképezőgép mozgását és a téma elmozdulását.

Az akkumulátorral és az SD-kártyával együtt összesen 119 gramm súlyú COOLPIX A100 olyan könnyű,hogy zsebben vagy táskában hordva szinte észrevehetetlen, mégis rengeteg olyan funkciót csomagoltunk bele, amelyek a fényképezést egyszerűvé teszik. Amellett, hogy az (a Dynamic Fine Zoom használatával 10x-re kiterjeszthető1) 5x optikai zoommal rendelkező NIKKOR objektív gyönyörű közeli képeket készít a barátokról és a családtagokról, a speciális hatások és gyors effektusok segítségével fotóit egyedivé is teheti. Az automatikus programválasztó a téma és a fényképezési körülmények elemzése után automatikusan kiválasztja a megfelelő módot.

20,1 TÉNYLEGES MEGAPIXELES CCD-KÉPÉRZÉKELŐ
A képérzékelő nagy megapixelszámának köszönhetően gyönyörű, éles, nagy felbontású képeket készíthet, amelyek remekül nagyíthatók.

KARCSÚ, ELEGÁNS ÉS KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ
Ez a remekül hordozható fényképezőgép karcsú és stílusos, így alig érezhető a súlya a zsebében vagy a táskájában (csak 119 g akkumulátorral és SD-kártyával együtt). A készülék könnyen használható, így Ön mindig készen áll majd a különleges pillanatok megörökítésére.

SPECIÁLIS HATÁSOK
Élvezze a speciális hatásokat, amelyek segítségével kreatívan alakíthatja az elkészült fényképeket. 8 fényképezés közben alkalmazható hatás közül választhat, mint például a Lágy, a Nosztalgikus szépia vagy a Kiválasztott szín funkció, amellyel egy színt helyezhet el a fekete-fehér képeken.

GYORS EFFEKTUSOK
Szeretné felfedezni kreativitását az elkészített felvételeket tökéletesítve? Próbálja ki a 6 gyors effektus egyikét, és alakítsa át a képeit. Ilyen a Halszemoptika, a Miniatűr hatás, amellyel képéből egy miniatűr jelenetet varázsolhat, vagy a Festmény hatás, amellyel képeit műalkotássá változtathatja.

GLAMOUR RETUSÁLÁS
Tökéletesítse portréit a 12 utólagos Glamour retusálási effektussal, amelyeknek köszönhetően sminket vihet fel a Szemfesték, a Szempillafesték vagy a Púder lehetőségekkel, illetve elrejtheti a szem alatti táskákat.

 

Még alig kezdődött el az év a Nikon máris több újdonságot bejelentett. A legnagyobb meglepetés a már régen várt D300 utód, a Nikon D500!

A Nikon D500 főbb tulajdonságai:

 • Képérzékelő: 20,9 Mpixel, APs-C CMOS
 • Érzékenység: ISO100-51200 1/3 Fé-enként, kiterjeszthető ISO50-1.640.000-re
 • 153 pontos AF rendszer, ebből 99 keresztszenzor, ebből 55 fókuszpont, 35 keresztszenzoros választható
 • pentaprizmás kereső
 • 200 ezer expozícióval tesztelt zárszerkezet
 • 10 kép/mp sorozat, 79 RAW képig
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • RAW formátum támogatása
 • LCD: 3,2" 2,359 millió képpont, dönthető, érintésérzékeny
 • UltraHD videórögzítés (30 kép/mp)
 • SDXC és XQD kártyahely
 • Li-ion akkumulátor
 • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

 

A Nikon D500-on kívül a Nikon 2016. január 5-én bemutatta még a vadonatúj Nikon D5-öt, azt az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépet, amely lenyűgöző erőt és a precizitást kínál a profiknak és a kompromisszumot nem tűrő amatőröknek. A D5 mindennel el van látva a lenyűgöző képek elkészítéséhez, a legnehezebb fotós feladatok megoldására is készen áll. A fényképezőgép következő generációs, 153 pontos AF-rendszere kivételesen széles lefedésű. A Nikon történelmének legmagasabb kibővített érzékenységével valóban lehetővé válik a szemmel már nem láthatók megörökítése. És a határokat ostromolni szerető videósok számára a D-videó már 4K UHD (Ultra High Definition – rendkívüli nagy felbontású) videókat is tud rögzíteni csak a fényképezőgépet használva.

Továbbá a Nikon kibővíti híres professzionális vakukínálatát a vadonatúj SB-5000 típussal. Ez az agilis Nikon vaku az első rádióvezérelt típus, és a világon az első olyan kompakt vaku, amely beépített hűtőrendszerrel rendelkezik.

A professzionális termékeken kívül két, főleg a videózásban előrelépésnek számító hobbi objektív is bejelentésre került: A kisméretű kialakítással és a nagy látószögtől a normálig terjedő zoomtartománnyal az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR és az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G elsőrangú általános objektívek a Nikon belépő szintű digitális tükörreflexes készülékeit használók számára.

Sajtóközlemények:

Nikon D5


Játsszon nagyban a fényképezési lehetőségekkel a D5 készülékkel a Nikon új D-SLR csúcsmodelljével
Amszterdam, Hollandia, 2016. január 5.: A Nikon bemutatja a vadonatúj D5-öt, azt az FX-formátumú
digitális tükörreflexes fényképezőgépet, amely lenyűgöző erőt és a precizitást kínál a profiknak és a
kompromisszumot nem tűrő amatőröknek. Akármilyen messzire is tud szárnyalni a képzelet, ezzel a
fényképezőgéppel még tovább juthat.

A D5 mindennel el van látva a lenyűgöző képek elkészítéséhez, a legnehezebb fotós feladatok
megoldására is készen áll. A fényképezőgép következő generációs, 153 pontos AF-rendszere
kivételesen széles lefedésű, akár egy versenyt, akár egy vörös szőnyeget fotóznak vele. A Nikon
történelmének legmagasabb kibővített érzékenységével valóban lehetővé válik a szemmel már nem
láthatók megörökítése. És a határokat ostromolni szerető videósok számára a D-videó már 4K UHD
(Ultra High Definition – rendkívüli nagy felbontású) videókat is tud rögzíteni csak a fényképezőgépet
Dirk Jasper, a Nikon Europe professzionális termékekért felelős menedzsere szerint: „A D5 minden
eddiginél jobban kitolja a képrögzítési és tartóssági korlátokat. Amikor a fotózás során extrém felvételi
körülmények közé kerül – amikor csak egy esélye van a kép elkészítéséhez –, ez a fényképezőgép helyt
fog állni. A D5 képalkotási teljesítménye lenyűgöző, és a különböző területeken dolgozó profik
kihasználhatják a fényképezőgép továbbfejlesztett ergonómiáját és bővített munkafolyamatait. Ezek a
fejlesztések mind a fotósok visszajelzései alapján valósultak meg, és erősen csökkentik a profi fotós
szakmában előforduló stressztényezőket.”

Következő generációs AF: lenyűgöző 153 élességponttal és 99 kereszt típusú érzékelővel. Az
automatikus élességállítás gyenge fényviszonyok mellett is jól teljesít a –4 Fé értéket elérő rendkívüli
érzékenységgel (ISO 100, 20 °C esetén). Jól érzékeli a széleken található témákat, és a függőleges
irányú fényképezés is sokat javult az élességállítási terület széle körül található kereszt típusú érzékelők
révén. Az új AF ASIC egységnek köszönhetően az automatikus élességállítás mindig maximális
Új fénymérő és képérzékelők: a vadonatúj 20,8 megapixeles FX-formátumú CMOS-képérzékelő és a
180 ezer képpontos RGB-fénymérő-érzékelő kivételesen pontos témafelismerést és képrészletességet
nyújt. A tónusátmenetek teltek és pontosabbak, és az új EXPEED 5 képfeldolgozó rendszerrel a
képminőség példátlanul magas a teljes normál ISO-tartományban.

Teljesítmény és precizitás: sorozatfelvétel AE/AF-követéssel akár 12 kép/mp sebességgel, felcsapott
tükörrel pedig akár 14 kép/mp mellett. Az AF-követés és a kereső tisztasága lényegesen javult a gyors,
előre nem kiszámítható mozgások követéséhez.

Nagy teljesítményű átmeneti tároló: akár 200 NEF- (RAW) vagy nagyméretű JPEG-képet rögzíthet
egyetlen nagy sebességű sorozatban – például egy 100 méteres gyorsfutás döntőjét úgy, hogy nem kell
levennie ujját a kioldógombról.

Lélegzetelállító érzékenység – az éles napfénytől a csillagászati szürkületig: bármire képes lehet a
100-tól 102 400-ig terjedő ISO-tartománnyal, amely a Hi 5 beállítással akár ISO 3 280 000-ig is
kibővíthető. Kivételesen tiszta eredmény a teljes normál ISO-tartományban.

Nagy felbontású 4K/UHD-videók: 4K (3840x2160 képpontos) videók rögzítése 30p/25p/24p
sebességgel, a legjobb képminőség érdekében képpontonkénti natív pixelkivágással. Teljes HD- (1080p)
videók rögzítése akár 50p/60p sebességgel, többféle formátumban.

Nagy sebességű képrögzítés és négyszer gyorsabb adatátvitel: lényegesen gyorsabb
munkafolyamatok az új dupla XQD-kártyanyílással, új USB 3.0 port a nagy adatmennyiségek nagy
sebességű átviteléhez, és négyszer gyorsabb vezeték nélküli és kétszer olyan gyors Ethernet-kapcsolat.

Nikon SB-5000 vaku


A megfelelő megvilágítás: a Nikon bemutatja az SB-5000 rádióvezérelt vakut
Amszterdam, Hollandia, 2016. január 5.: A Nikon kibővíti híres professzionális vakukínálatát a
vadonatúj SB-5000 típussal. Ez az agilis Nikon vaku az első rádióvezérelt típus, és a világon az első
olyan kompakt vaku, amely beépített hűtőrendszerrel rendelkezik.*    

A nehéz fotós helyzetek megoldására tervezett SB-5000 kiváló vaku lehet a professzionális fotósok
számára, akiknek rugalmasságra van szüksége a fényképezőgépre szerelt vagy külső beállítások
létrehozásakor. A vezeték nélküli rádiós vezérléssel már nem szükséges közvetlen rálátás a vezérelt és
a vezérlő vaku között, továbbá az éles napfényben történő fotózás megbízhatósága is megnő. A Nikon
új beépített hűtőrendszerével több mint 100 sorozatvillantás is leadható teljes vakuteljesítményen. A
könnyű, kisméretű kialakítás és a letisztult kezelőszervek révén ez az új vaku példa nélküli megvilágítási
teljesítményt kínál külső helyszínen és a stúdióban egyaránt.

Vezérlés az igényes helyzetekben

A gyors és megbízható SB-5000 birtokában a fotósok még több megvilágítási feladattal tudnak
megbirkózni. Az SB-5000 vezérelhető rádióhullámokkal egy fejlett vezeték nélküli megvilágítási rendszer
részeként vagy a hagyományos rálátásos optikai jelekkel, ami azt jelenti, hogy a régi vakuk továbbra is
használhatók a többvakus rendszerekben. Az egységes vakuvezérlés révén az SB-5000 kezelhető a
fényképezőgép menüjéből vagy egy Camera Control Pro 2 programot futtató számítógépről, ha az
egység fel van helyezve a fényképezőgépvázra. Továbbá az új hűtőrendszerrel ez a kisméretű vaku
túlmelegedés nélkül képes 120 villantásra 5 másodpercenként, illetve 84 villantásra 3 másodpercenként.
A hővédelem soha nem volt ennyire eredményes.

További funkciók

• A legfontosabb jellemzők: az SB-5000 kulcsszáma 34,5, széles FX-formátumú zoomtartománya
24–200 mm (14 mm a beépített nagy látószögű előtéttel), és három fényeloszlási mintával rendelkezik.

• Kompakt kialakítás, letisztult kezelés: a kisméretű vakutest csak 420 g tömegű. A letisztult
vezérlőpanelen egy nagyméretű és könnyen értelmezhető információs kijelző található. A vakufej lefelé
7°-os, felfelé 90°-os szögben hajtható, balra és jobbra pedig 180°-os szögben elforgatható.

• Tartozékok: beépített nagy látószögű előtét és fényvisszaverő kártya, továbbá mellékelt diffúzor,
valamint a Nikon opcionális színes szűrői a kreatív lehetőségek további fokozásához.
Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a
következőket mondta:

„A Nikon mindig is az élen haladt a kreatív fotós megvilágítások terén, folyamatosan bizonyítva
megbízhatóságát, sokoldalúságát és a teljes rendszerintegrációt. A rádióvezérlés beépítésével az új SB-
5000 könnyen megoldja az olyan problémákat, mint a rálátás hiánya vagy az éles napfény. És az új
hűtőrendszernek köszönhetően, amely megnöveli a folyamatosan leadható villantások számát, és
megszünteti a kényszerű leállásokat, az SB-5000 kitűnően teljesít, kivételes vezérléssel.  Ez egy
izgalmas sokoldalú vaku a profiknak, akik állandóan jó teljesítményt igényelnek.” 

Megjegyzés:

* Az SB-5000 a világon az első beépített hűtőrendszerrel rendelkező vaku a felcsatolható típusú kompakt
vakuegységek között 2015. december 1-én.

 

Nikon DX 18-55 AF-P objektívek:


A Nikon két új 18–55 mm-es DX zoom objektívet jelent be a nagyszerű  mindennapi fényképezéshez
Amszterdam, Hollandia, 2016. január 5.: A Nikon a NIKKOR objektívválasztékot két DX formátumú
zoomobjektívvel bővíti, amelyekkel nagyszerű fényképeket és videókat lehet készíteni a mindennapi
helyzetekben. A kisméretű kialakítással és a nagy látószögtől a normálig terjedő zoomtartománnyal az
AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR és az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G elsőrangú
általános objektívek a Nikon belépő szintű digitális tükörreflexes készülékeit használók számára.

AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G
Ezek a többcélú objektívek a városi fotóktól és tájképektől kezdve a portrékig és a családi eseményekig
napról napra hűségesen rögzítik az eseményeket. Mindkét objektív a népszerű 18–55 mm-es tartományt
fedi le, és f/3,5–5,6 maximális rekeszt nyújt. Ezek továbbá az első olyan NIKKOR objektívek,
amelyekben az új Nikon léptető motor található, amely gyorsan állítja be az élességet, és a videók
rögzítéséhez is ideális. Az AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR objektívben a Nikon rázkódáscsökkentő
technológiája (VR) tiszta, elmosódásmentes képeket biztosít különösen gyenge fényben, és mindkét
objektív a kényelmes hordozhatóságot nyújtó, behúzható objektívmechanizmussal rendelkezik. Ezek a
18–55 mm-es objektívek állandóan jól teljesítenek, így egyensúlyt kínálnak a kezdő D-SLR fotósok
számára a képminőség, a sokoldalúság és az árfekvés terén (különösen szettben vásárolva).
Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a
következőket mondta: „Boldogan jelentjük be a Nikon 18–55 mm-es objektívpalettájának két új tagját.
Mindkét objektív tükrözi törekvésünket, hogy a Nikon D-SLR rendszerének kezdő felhasználóit a lehető
legmelegebben üdvözöljük a NIKKOR optikák világában. A formatervezéssel a kis tömeget és a
hordozhatóság javítását céloztuk meg, a nagy változást azonban a Nikon léptető motorjának használata
jelenti, amely a korábbinál gyorsabb és halkabb automatikus élességállítást eredményez. Akár videók
készítéséhez, akár fotózásra használja majd ezeket a 18–55 mm-es objektíveket, azonnal kiváló
képminőséget és kivételes kényelmet és megbízhatóságot kap.”
Az új léptető motor – pontos és gyors automatikus élességállítás
A Nikon új léptető motorjának köszönhetően mindkét új objektív minden korábbinál halkabban és
gyorsabban állítja be az élességet. Amikor egy fotó elkészítéshez ráközelít a témára, az alanyokat
azonnal és kivételes pontossággal állíthatja élesre. Amikor videót rögzít, a motorral finoman viheti át az
élességet az egyik alanyról a másikra, gyakorlatilag zajtalanul. A videót nem rontják el a halk, de mégis
hallható zajok, amikor az objektív éppen az élességet állítja.

Egyszerűsített vezérlés, könnyű hordozhatóság

A kezdő felhasználóknak tervezett intuitívabb kezelési mód révén ezek a 18–55 mm-es NIKKOR
objektívek bárki számára kiválóak, akik még újoncok a digitális tükörreflexes fotózásban. A kis méretű és
könnyű kialakítás mindkét objektívet egyszerűen használhatóvá teszi. Ezek továbbá az első olyan Nikon
objektívek, amelyeknél a fényképezőgép menüjében lehet váltani az automatikus és a kézi élességállítás
között, illetve be- és ki lehet kapcsolni a VR-t*. Mivel az objektíven nem található kapcsoló, ezért nem
lehetséges a beállítások véletlen módosítása, amikor a fotós a képet el szeretné készíteni. Az AF-P DX
NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR objektív tömege csak 205 g, míg az AF-P DX NIKKOR 18–55mm
f/3.5–5.6G objektívé csupán 195 g. Használaton kívül mindkét objektív behúzódik, így különösen
könnyen helyezhető el a táskában, vagy tartható akár a fényképezőgépen a hétvégi túra során.

Nikon-minőségű képek

Az objektíveket úgy terveztük, hogy a legtöbbet hozzák ki a DX formátumú digitális tükörreflexes Nikon
készülékek magas képpontszámából és fejlett képérzékelőjéből. Két aszferikus lencsetag minimalizálja
mindkét objektívben a szférikus és egyéb torzításokat, hogy a nagy felbontású fotók és videók is élénk
színűek, kivételesen kontrasztosak és részletgazdagok legyenek.
* Csak a kompatibilis fényképezőgépekkel működik: D5500/D5300/D3300. A kompatibilis
fényképezőgépeken esetleg firmware-frissítés lehet szükséges.


   

A Nikon D5 digitális SLR fényképezőgép fejlesztése

Amszterdam, Hollandia, 2015 november 18. A Nikon Corporation örömmel jelenti be, hogy fejlesztés

alatt áll az új D5 digitális SLR fényképezőgép, amely a Nikon FX formátumú gépek új generációját fogja képviselni.

Szintén fejlesztés alatt áll az új WT-6 vezeték nélküli jeladó és az SB-5000 vaku, mely a Nikon vaku

termékcsaládjának csúcsmodelljei közé fog tartozni.

Az új, még nagyobb teljesítményű fényképezőgép, a továbbfejlesztett tartozékok, és a NIKKOR

objektívek már meglévő gazdag kínálatának kombinációjával a Nikon a képi kifejezés új távlatait készül

* A megjelenés dátuma, a javasolt kereskedelmi ár és egyéb részletek később kerülnek bejelentésre.

 

A Nikon nagy presztízsértékű győzelmet aratott az EISA-díj idei átadóján, hiszen a Nikon D5500 nyerte el a „European Consumer D-SLR Camera 2015-2016” (Legjobb európai amatőr D-SLR fényképezőgép 2015–2016) díjat.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A NIKON D5500 NYERT A „EUROPEAN CONSUMER D-SLR CAMERA

2015 - 2016” KATEGÓRIÁBAN


Amszterdam, Hollandia, 2015. augusztus 17.: A Nikon nagy presztízsértékű győzelmet aratott az

EISA-díj idei átadóján, hiszen a Nikon D5500 nyerte el a „European Consumer D-SLR Camera 2015-2016”

(Legjobb európai amatőr D-SLR fényképezőgép 2015–2016) díjat.

A Nikon ezzel tovább gyarapította díjátadókon elért sikereit: a TIPA (Technical Image Press Association)

idei díjkiosztóján a Nikon három díjat nyert. DSLR kategóriába a D5500 a „Best Entry Level DSLR”

(Legjobb belépő szintű DSLR) díját, míg a D810 a „Best Professional D-SLR” (Legjobb professzionális

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon D5500

tervezésénél az volt a cél, hogy segítse az amatőr fotósokat kreativitásuk kibontakoztatásában és

tudásuk fejlesztésében. A kezdő fotósok lelkesen dicsérik a gép kiváló ergonómiáját és a nagyszerűen

reagáló érintőképernyőt: a fényképezőgépet már a legelső alkalommal kényelmes használni. Örömünkre

szolgál, hogy a felhasználók ennyire jól fogadták a gépet, és megnyerte az EISA és a TIPA díját.”

Az EISA minden évben kiválasztja az audiovizuális eszközök különféle kategóriáinak legjobbjait az előző

12 hónap folyamán Európában piacra dobott termékek közül. Azokat a termékeket díjazza, amelyeket a

lelkes és professzionális közönség leginkább értékel kiemelkedő minőségük és kreatív funkcióik miatt. A

díjak odaítélését végző zsűriben több mint 50, Európa akár 22 országában megjelentetett, élvonalbeli

fotós, videós, audio-, valamint otthoni, színpadi és mobilelektronikával foglalkozó szaklap képviselője

Az EISA zsűrijének tagjai mondták: „A Nikon D5500 kompakt, könnyű, de kiváló teljesítményű D-SLR

fényképezőgép egyszerűen használható vázzal. A 24 megapixeles érzékelő a kategóriájában vezető

képminőséget kínál kiváló felbontással, mivel nincs optikai aluláteresztő szűrő, illetve hatalmas a

dinamikatartomány, főleg alacsony ISO-beállítások mellett. A 39 pontos automatikus élességállítás

felülmúlja a versenytársakat, főleg a mozgó témák követésében. Az ergonomikus váz szokatlanul

kényelmes fogást biztosít a fényképezőgép kis méretéhez képest, a sokoldalúan mozgatható

érintőképernyő pedig elfordítható és önarcképek készítésére is használható. A számos manuális

beállítási lehetőséget és beépített Wi‐Fit kínáló Nikon D5500 mindent tartalmaz ahhoz, hogy a lelkes

fotósok nagyszerű fényképeket készíthessenek és oszthassanak meg.”

   

7. oldal / 9

Kategóriák

Fényképezőgépek AKCIÓ és Videókamerák Objektívek és tartozékaik Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek Hobbi és Háztartás AKCIÓS TERMÉKEK

Híreink

Szemérzékelő AF és RAW videókimenet a Nikon Z 7 és Nikon Z 6 -hoz!

A Nikon új firmware-t fejleszt a Nikon Z 7 és Nikon Z 6 típusú teljes képes tükör nélküli fényképezőgépeihez A Nikon az új funkciók......

Nikon farsang kedvezményekkel

A  2019. március 31-ig tartó Nikon farsangi akcióban több fényképezőgép és objektív, jelentős kedvezménnyel lehet a tiéd! Nikon......

Két új Nikon Coolpix ultrazoomos fényképezőgép

A Nikon két új COOLPIX fényképezőgépet jelentett be:  A Nikon Coolpix A1000  beépített elektronikus keresővel és RAW......

Felhasználók

Oldalainkat 268 vendég böngészi