Nikon D500

Áttekintés
Paraméterek
Tartozékok
Nikon D500
A Nikon legújabb DX formátumú, profi csúcsmodellje.
Termékverziók
Nikon D500 váz (3 év)
494.900 HUF Rendelésre
Nikon D500+ AF-S 16-80DX kit VR
829.990 HUF Rendelésre

Termék leírása

Csúcsteljesítmény a DX fürgeségével. Jusson tovább a D500 segítségével!

A D5, a Nikon FX formátumú csúcsmodelljének kistestvéreként a D500 páratlan teljesítményt és pontosságot nyújt. A Nikon következő generációs, 153 pontos AF-rendszere kivételesen széles lefedés biztosít. Az új fénymérő és képérzékelők kivételesen pontos témafelismerést és részletességet nyújtanak. Akár 10 kép/mp sebességgel is fényképezhet, a nagy teljesítményű puffertároló pedig 200 NEF (RAW) kép készítését is lehetővé teszi a nagy sebességű sorozatfényképezés során. Ez együtt azt jelenti, hogy a legjobb képminőségen hihetetlen ideig, 20 másodpercen keresztül fotózhat folyamatosan. És a korlátokat ostromolni szerető videósok számára a D-videó már 4K/UHD-videókat is tud rögzíteni akár 29 perc és 59 másodperc hosszan.

Vezető AF-teljesítmény: kivételes pontosság

01A Nikon FX formátumú csúcsmodelljével, a D5-tel azonos AF-rendszerrel rendelkező D500 tökéletesen pontos élességállítást tesz lehetővé, még félhomályban is. A lenyűgöző 153 élességponttal és 99 kereszt típusú érzékelővel rendelkező rendkívüli AF-rendszer minden eddiginél jobb képfedést kínál, amely a kereső csaknem teljes szélességét lefedi. Az automatikus élességállítás gyenge fényviszonyok mellett is jól teljesít a középső ponton –4 Fé, az összes többi ponton –3 Fé értéket elérő (ISO 100, 20 °C esetén) rendkívüli érzékenységgel. Egészen új szintű pontossággal követhet nagy sebességgel mozgó kisméretű témákat, és a képek szélén található témák is könnyen érzékelhetők. A rendszer konfigurálható 153 pontos, 72 pontos és 25 pontos beállításban Folyamatos AF módban. Mind a 153 élességpont az f/5.6 vagy gyorsabb rekeszértékű AF NIKKOR objektívekkel használható, míg a 15 központi élességpont már az f/8 tényleges rekeszértékű objektívekkel is.

Jusson tovább: képmeghatározó sebesség

A D500 kivételesen erős teljesítményével könnyen megörökíthetők a fontos pillanatok. Sorozatfelvételt készíthet akár 10 kép/mp sebességgel AE-/AF-követéssel vagy felcsapott tükörrel. Az AF-követés és a kereső tisztasága lényegesen javult a sportesemények vagy az előre nem kiszámítható mozgások megörökítéséhez. Az új AF ASIC egységnek köszönhetően az automatikus élességállítás mindig maximális számítási teljesítményhez jut. A gyorsabb szekvenciális zár- és tükörmechanika jelentős mértékben csökkenti a keresőkép elsötétedését nagy sebességű sorozatfelvétel készítésekor. A fényképezőgép nagy teljesítményű puffertárolója 200 NEF (RAW) vagy nagy JPEG-kép készítését is lehetővé teszi sorozatfényképezés során. A két kártyanyílás (az egyik az XQD-kártyákhoz, a másik az SD UHS II kártyákhoz) könnyedén támogatja a fényképezőgép hihetetlen fényképezési sebességét, és biztosítja, hogy a puffertároló azonnal kiürüljön a következő sorozatfelvételhez. Az USB 3.0 csatlakozó nagy mennyiségű adat gyors átvitelére képes, a fényképezőgépbe beépített SnapBridge pedig gyors vezeték nélküli képátvitelt tesz lehetővé. A D500 a külön megvásárolható WT-7A-val is kompatibilis, amelynek segítségével azok, akik még gyorsabb átviteli megoldást keresnek, akár 866,7 Mb/mp sebességgel is átküldhetnek fájlokat egy FTP-kiszolgálóra vagy egy számítógépre.
02


A kiváló képek záloga: hatékony fénymérő és képérzékelők

03Akár egy futó gepárdot, akár az X Games egy döntő pillanatát örökíti meg, a D500 jól teljesít. És nem csak időnként. A 20,9 megapixeles DX formátumú CMOS-képérzékelő és a 180 ezer képpontos RGB-fénymérő-érzékelő kivételesen pontos témafelismerést és képrészletességet nyújt, gazdag tónusátmenetekkel. A D500 gyorsan reagáló 8,0 cm-es, 2,359 megapixeles, dönthető LCD-érintőképernyője segítségével a magasan és alacsonyan tartott készülékkel is fényképezhet. Könnyedén és gyorsan átlapozhatja és kijelölheti a legfontosabb képeket, és megadhatja a helyet, a hálózatot, az IPTC- és a szerzői jogi adatokat. Élő nézetben dolgozva az érintőképernyővel beállíthatja az élességpontot, kioldhatja a zárat, és megadhatja a képen belüli kijelölt terület alapján a célpont fehéregyensúly-adatait. További vezérlés érdekében a Picture Control 2.0 funkcióval könnyen beállíthatja a paramétereket állóképek vagy videók készítéséhez. Az Egyenletes előzetes beállítás maximális dinamikatartományt biztosít a könnyebb utómunkához, a Tisztaság beállítással pedig a részleteket lehet finomhangolni.

Sötétben is bátran: készítsen fotót arról, amit mások nem is látnak

04A D500 nem fél a nehéz fényviszonyoktól. A rendkívül széles ISO-tartománynak köszönhetően a fényképezőgép számos új fényképezési lehetőséget kínál sötétben, és hihetetlenül jól kezeli a csúcsfényeket. A Nikon új EXPEED 5 képfeldolgozó rendszere példátlanul magas képminőséget nyújt a 100 és 51 200 közötti teljes normál ISO-tartományban. A finom zaj szintje jelentős mértékben csökken, és még a magas ISO-értékkel készített kivágott képek minősége sem romlik. Az ISO-tartomány kiterjeszthető ISO 50 egyenértékig a Lo-1 beállítással, vagy akár ISO 1 640 000 egyenértékig a Hi 5 beállítással. A fényképezőgép félhomályban is működő AF rendszere (–4 Fé a középső ponton) segítségével a Hi 5 beállítással olyan helyzetekben is fényképezhet, amelyeket korábban talán meg sem próbált. A rendkívül magas ISO-értékek, amelyeknek köszönhetően vaku használata nélkül lehet színes képeket készíteni, különleges használatra is alkalmassá teszik a megfigyelési és biztonsági alkalmazások terén.

Moziszerű 4K/UHD-teljesítmény

A D500, a Nikon első, nagy felbontású 4K/UHD-videórögzítésre képes DX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépe a rugalmas filmkészítés új szintjét kínálja. Akár 29 perc 59 másodperc hosszú 4K/UHD-videók (3840x2160 képpont) rögzíthetők 30p/25p/24p sebességgel, a legjobb képminőség érdekében képpontonkénti natív pixelkivágással. Teljes HD-minőségű (1080p) videók készítésekor a videofelvétel akár 50p/60p képkockasebességgel, többféle képkivágási módban (például natív teljes HD-kivágással) történhet. A Nikon elektronikus rázkódáscsökkentése drámai mértékben csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását a teljes HD minőségű videók kézi rögzítése során. M módban történő videózáskor az érzékenység bármely videofelbontás és kivágási mód esetén lehet ISO 100 vagy akár Hi 5 is. Az Auto ISO ISO 200 és Hi 5 közötti érzékenységet tesz lehetővé, és beállíthatja a maximális ISO értékét is, amellyel dolgozni szeretne. A fényképezőgép tiszta HDMI-kimenetet kínál: még 4K/UHD-videók is rögzíthetők a memóriakártyára vagy tömörítetlen (8 bites 4:2:2 YCbCr) formátumban kiküldhetők egy HDMI-eszközre. A HDMI-kimenet az összes videofelbontással használható távoli fényképezés során. További funkciók: beépített időzítő és 4K/UHD-minőségű időzített fényképezési funkció.

A DX ereje: amennyire éppen szükség van

A D5 kistestvéreként a D500 megbízhatóan működik, amikor a fotózás során extrém felvételi körülmények közé kerül. A kemény fémház strapabíró magnéziumötvözetből és szénszálas részekből készült: így könnyű és tartós vázat kapunk. Minden csatlakozás, gomb és tárcsa teljesen időjárásálló. Az energiatakarékos kialakításnak köszönhetően az akkumulátor feltöltései között a lehető legtöbb képet készítheti el. A külön megvásárolható MB-D17 multi power elemtartó markolat három különböző energiaforrást támogat, és segítségével a fényképezőgép könnyebben kezelhető a függőleges irányú fényképezés során. A nagy teljesítményű zárszerkezetet 200 000 cikluson keresztül teszteltük.
05

A NIKKOR objektívek: a DX telefotós előnye

06A Nikon legendás NIKKOR objektívjei páratlan tisztaságot és sokoldalúságot nyújtanak. A D500 kompatibilis a DX-formátumú NIKKOR objektívek teljes kínálatával, a fényképezőgép DX érzékelőjének 1,5x kivágási tényezője pedig telefotóhatást nyújt az FX-objektívekkel történő fényképezés során. Használja a D500-at az AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR objektívvel, és a látószög a telefotó végállásnál megfelel egy 600 mm-es teleobjektívvel felszerelt FX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgép látószögének. A teljes képkockás használathoz képest így körülbelül felére csökkenhet a telefotós felszerelés tömege és hossza, ami komoly előnyt jelent, ha könnyen szeretne utazni. Így már az események középpontjába kerülhet, vagy eljuthat egy nehezen megközelíthető madárfészek közvetlenül közelébe úgy, hogy nem kell megküzdenie a professzionális fotós szettekre jellemző kezelési problémákkal.

Fény az árnyékban

07A D500 teljes mértékben kompatibilis a Nikon híres iTTL/Kreatív Megvilágítási Rendszerével, valamint a Nikon új rádióvezérelt fejlett vezeték nélküli megvilágítási rendszerével. Ez azt jelenti, hogy könnyen használhatja az olyan vakukkal, mint a professzionális SB-910, a kis méretű SB-700 vagy pedig az SB-5000, amely tartalmazza a rádióvezérlési funkciót. Az opcionális WR-R10 jeladó-vevővel együtt a D500 vezérelhet és vezeték nélkül oldhat ki akár hat csoportnyi SB-5000 egységet egy másik szobából, a sarkon túlról vagy akár fényes napsütésben.

Fényképezőgépe mindig kapcsolatban okos eszközeivel a SnapBridge segítségével

08A D500 az első Nikon DSLR fényképezőgép, amely kompatibilis a SnapBridge alkalmazással. Ez az okos Nikon alkalmazás Bluetooth Low Energy (BLE) technológiát használ, hogy folyamatos, alacsony fogyasztású kapcsolatot tartson fent az Ön fényképezőgépe és okostelefonja vagy táblagépe között. Fotóit a fényképezéssel egy időben szinkronizálhatja okoseszközével a fényképezőgép elemének lemerítése nélkül. A fényképezés közben szinkronizált képeket a gép azonnal átméretezi a könnyebb megtekintés és gyors feltöltés érdekében. Okoseszközével „geotag”-információt rendelhet képeihez, és a fényképezőgép legfontosabb funkcióit is irányíthatja. Akárhányszor új helyszínre érkezik, az okoseszközén található GPS-információt használva a SnapBridge automatikusan frissíti fényképezőgépén a helyi időt és a koordinált világidőt (UTC). Mostantól a fényképeket mindig a helyes időbeli sorrendben láthatja, akármennyi időzónát is érint az utazás. A D500 beépített Near Field Communication (NFC) képességének köszönhetően könnyedén csatlakoztathatja fényképezőgépét és okoseszközét a SnapBridge alkalmazás első aktiválásához.

Fogyasztói vélemények:

Még senki sem írt véleményt erről a termékről.
Kérem, jelentkezzen be és írjon egy véleményt.

Kategóriák

Fényképezőgépek AKCIÓ és Videókamerák Objektívek és tartozékaik Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek Hobbi és Háztartás AKCIÓS TERMÉKEK Használt termékek

Híreink

Akár 120000Ft kedvezmény! Indul a Nikon téli akciója!

2019 október 15-én indul a Nikon téli akciója. Azoknál a fényképezőgép + objektív kiteknél, ahol a váz és az objektív is bent van a......

Nikon Z50 az új APS-C formátumú Nikon MILC fényképezőgép

2019 október 10-én a Nikon bejelentette az első Aps-c formátumú tükör nélküli cseréhető objektíves fényképezőgépét a Nikon Z50-et......

Tamron évvégi objektív akció

2019 szeptember 17-től 2020 január 17-ig, az alábbi Tamron objektívek jelentős kedvezményel vásárolhatóak meg:   TAMRON 10-24mm......

Felhasználók

Oldalainkat 299 vendég böngészi