Hírek

 

z 6ii dual cards original

Az utóbbi időben egyre több fotós, hobbifotós teszi fel nekünk a kérdést, hogy Nikon MILC vagy Nikon tükörreflexes fényképezőgép lenne számukra az ideális megoldás.

Természetesen azzal nehéz vitatkozni, hogy a MILC fényképezőgépek jelentik a fotózás jövőjét, és már jelenleg is több tekintetben túlszárnyalják a tükörreflexes fényképezőgépeket. De a jó öreg DSLR-ek mellett is vannak érvek.

Megkérdeztünk pár fotóst és a kapott információkat összegyúrtuk a saját meglátásainkkal, hogy segítsünk a választásban:

nikon z 50 silent photography original

A Nikon MILC-ek előnyei:

Élőkép: Azzal, hogy nem az objektíven keresztül figyeled a fotótémát - hanem az elektronikus keresőben vagy az LCD monitoron - már gyakorlatilag a kész képet látod. A színeket, tónusokat és az expozíciót már a felvétel készítésekor saját elképzeléseidnek megfelelően állíthatod be, megspórolva ezzel rengeteg utómunkát. 

Néma üzemmód: A fényképezőgép akár teljesen hangtalanul is használható, így komolyzenei koncert, színházi előadás, rádió, tv interjú vagy állatok közeli fotózásakor szinte észrevétlenül lehet vele dolgozni. 

Autófókusz: Mivel az autófókusz beállítását a képérzékelő vezérli nem egy külön AF egység, mint a tükörreflexeseknél, így búcsut inthetünk a front és back fókusznak. Nincs szükség a DSLR tulajdonosoknak bosszuságot okozó AF finomhangolásra.

Fókuszpontok: A Nikon milcekben ( Nikon Z sorozat) jóval több fókuszpontot választhatsz, mint a DSLR-eknél és azokat akár a kép széleire is elhelyezheted.

Arc- és szemérzékeléses fókuszálás:  A szemérzékelő üzemmódot aktiválva a fényképezőgép megtalálja a fotóalany szemét, és automatikusan ott tartja az élességet a téma mozgása esetén is. Újabban már állatok szemét is felismeri a rendszer. 

Vázba épített képstabilizátor: Mivel a képstabilizálás a képérzékelő mozgatásával történik, így képstabilizátor nélküli objektívekkel is működik a képstabilizálás. Ha az objektívben is van képstzabilizátor, akkor az összedolgozik a a vázban levő stabilizátorral, így még jobb a hatásfoka. 

Firmver frissítés új funkciókkal: A fényképezőgép belső szoftverének frissítésével nem csak pár hibajavítást kaphatunk hanem akár plussz funkciókat is. Így jött pl. a szemérzékelés üzemmód is az első Nikon MILC-ek-hez.

Fejlett videó: Egyes Nikon Milc-ek (Pl. Nikon Z 6 II) akár professzionális videós eszközként is használhatóak a megfelelő kiegészítők segítségével.

Régi Nikon objektívekkel is használható:  Megkönnyíti a MILC-re való átállást, vagy a két géptipus párhuzamos használatát, hogy a Nikon FTZ bajonettadapter segítségével a régebbi Nikon F bajonettes objektívjeidet is használhatod az új Nikon Z fényképezőgépedhez. 

Méret: És nem utolsó sorban a fényképezőgép vázak is kisebbek és könnyebbek mint a hasonló kategóriájú DSLR-ek, ami utazáskor, vagy hosszabb munkáknál (pl. esküvői fotózás) jelentős könnyebbséget jelent.

z 6ii multimedia powerhouse original

Jelenlegi hátrányok: 

Most még a Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépek minden előnyét maximálisan kihasználó, kimondottan ezekhez  gyártott objektívek választéka nem éri el a DSLR-ekhez kapható objektív választékot és a külsös cégek is csak most kezdenek gyártani optikákat a Nikon Z rendszerhez.

A cikk megírásának a pillanatában (2021.05.11) 16 féle Nikon Z objektív és két  Nikon Z telekonverter érhető el.

A folyamatos elektronikus kereső használat miatt több energiát fogyaszt a fényképezőgép, mint a Nikon DSLR-ek, így gyakrabban szükséges az akkuk töltése. 

Olyan munkánál ahol hosszú ideig kell folyamatosan a keresőbe nézni ( Pl. sportfotózás, természetfotózás) az elektronikus kereső jobban fáraszthatja a szemet, mint a tükkörreflexesek átnézeti keresője.

A jelenlegi csúcs kategóriás Nikon D6 tükörreflexes fényképezőgép kategóriájában még nem érhető el Nikon MILC kamera. De ez már csak hónapok kérdése, mivel a Nikon tavaszi bejelentése szerint még idén érkezik a Nikon Z 9.

Magasabb kezdő ár. Ha Nikon Milcet szeretnél magadnak akkor a jelenleg kapható belépő Nikon Z 50 ára magasabb, mint a belépő Nikon D3500 vagy D5600 tükörreflexeseké.  Természetesen a Nikon Z 50 kategóriában is az említett DSLR modellek felett van. Reméljük a közeljövőben a belépő tükörreflexeseknek megfelelő tudású és árkategóriáju Nikon Z fényképezőgép is megjelenik a Nikon termékpalettáján.

Egyes modelleknél drágább, de jóval gyorsabb és strapabíróbb, professzionális XQD memóriakártyára is szükség van.

 d780 build quality original

A Nikon tökörreflexes (DSLR) fényképezőgépek előnyei:

Kedvezőbb árfekvés a belépő modellek esetében: A belépő modellek (D3500, D5600) esetében jóval kedvezőbb ár. ( a közép és felső kategóriákban az árak már nagyjából megegyeznek. Pl: Nikon Z 6 II- Nikon D780, Nikon Z 5 - Nikon D750, Nikon Z50 -Nikon D7500) 

Szembarát optikai kereső: Az optikai kereső használata sport és akció fotózás esetén praktikusabb és szembarátabb lehet. 

Komplett rendszer: Jól bevált, teljes körű objektív és tartozék választék. 

Kisebb fogyasztás hosszabb akkuüzemidő: Az optikai kereső használata esetén a fényképezőgép kevesebb energiát fogyaszt, így ritkábban kell tölteni az akkukat. 

A profi Nikon D6 követő autofókuszának sebességét még jelenleg egyik Nikon MILC sem tudja. ( De hamarosan itt a Nikon Z 9 :)  )

Hátrányok:

Vélhetően már nem sok lehetőség van a jelenlegi modellek további fejlesztésére, a gyártók hamarosan már nem hoznak ki újabb tükörreflexes modelleket.

z 5 compact kit original

A Nikon milceket itt találod a webáruházunkban: Nikon MILC      A tükörreflexeseket pedig itt:  NIKON DSLR

 

 

 

pure bags slider 3

A kényelmes utazáshoz, túrázáshoz, és a mindennapi élethez is praktikus táskára/hátizsákra van szükség. A PUREConcept minőségi  kender táskái erre a próblémára kínálnak megoldást ráadásul környezetbarát módon. 

 A PURE koncepció a természetért érzett felelőségnek, a modern dizájnnak, a kiváló funkcionalitásnak és az összes elem használhatóságának kombinációján alapul. A PURE kender táskák előállításakor főleg megújuló erőforrásokat használnak, a táskák  100%-ban újrafeldolgozhatók. A Pure termékek előállításakor csak az emberiség által ismert, legrégebbi anyagokat: kendert, valamint tanúsított ökológiai termelésből származó pamutot, és környezetbarát vegyi anyagoktól mentesen cserzett bőrt használnak.

pure bags slider 5

Rendkívül szakadásálló

A kender, a gyártó technikusai által kifejlesztett módon rendkívüli szakadásállóságot biztosít. Egy ökológiai bevonat, pl. PURE termékek kültéri kollekcióiban, garantáltan megtartja a táskák, hátizsákok vízállóságát. A natural-PURE termékek környezetbarát, természetes alternatívát jelentenek a hagyományos nejlonból készült (szintetikus olaj alapú) táskák helyett.

pure bags slider 4

A PURE HV sorozat 100% vegán
Ez a PURE sorozat ugyanolyan eredeti, mint a neve: tiszta funkcionalitás, időtlen, egyszerű, de mégis kifiomult. A táskákat számos belső rekesszel látták el. Anyaga: kender és pamut (kbA) bőr alkalmazás nélkül - a HV A sorozat 100% vegán!
A PURE HF sorozat
A legelső, 1995 óta gyártott PURE sorozat. A kifinomult minőség, a kiemelkedő dizájn és a magas fokú funkcionalitás ökológiai felelősségtudattal. A táskák alapanyaga csak kender, ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó pamut és a bőr - az emberiság által legrégebb óta használt anyagok.
A PURE HP sorozat
Új stílus, sportos lehetőség. Az új sorozat a bevált HV sorozaton alapul. A logón finom PURE betűk helyettesítik a klasszikus kenderlevelet. A táskák a legfontosabb dolgokra összpontosítanak: A rengeteg tárolóhellyel, nagyszerű elosztással és kényelemmel tökéletes társak túrákhoz, sporthoz és munkához egyaránt.
pure bags slider 1

Környezetbarát termékek

 A táskák gyártásakor csak környezetbarát és lebomló színezést használnak. Az organikus gyapottal (ellenőrzött ökológiai termesztés) kombinálva egyedi, környezetbarát termékek készülnek
Az a tény, hogy a kendernek csak kis mennyiségű vízre van szüksége, további plusz a környezet számára.

Pure kender táskáinkat és hátizsákjainkat ide kattintva találod: PURE CONCEPT

hp hh slide 2021 01 pure

 

Mostanában egyre többen kezdenek saját videós tartalmakat készíteni. Az alábbiakban néhány hasznos eszközt ajánlunk ahhoz, hogy a videóid minősége ne legyen gátja a népszerűségnek. Vloggerkedésre fel!

Synco Vlogger Kit 2 vlogging szett okostelefonokhoz   19990Ft   Minden egyben vlogger kit.  Asztali állvány, led világítás , mikrofon, mobiltartó adapter. Ideális kezdő, és hobbi vloggereknek.

Hama LED asztali körlámpa Spotlight Foldup 102 okostelefonhoz  17990Ft 10,2 " körlámpa (külső átmérő 26,5 cm) 128 LED-del, + asztali állvány és mobiladapter. Tökéletes minden blogger és vlogger számára

Hama LED körlámpa SpotLight Steady 120 állvány okostelefonhoz  19990Ft  12 " körlámpa (külső átmérő 30 cm) 162 LED-del állvánnyal mobil tartóval és bluetooth kioldóval, tökéletes minden blogger és vlogger számára.

Quadralite LEDTuber Lighting Kit 55900Ft  Quadralite LEDTuber világítókészlet youtubereknek és vloggereknek a jól megvilágított videók készítéséhez.

BOYA BY-M1 Lavalier mikrofon  8490Ft   A Boya BY-M1 egy okostelefonokhoz, DSLR kamerákhoz, kamkorderekhez, hangrögzítőkhöz, PC-khez,tervezett csíptetős mikrofon, ami tökéletes videós használathoz, és omnidirekcionális (mindenirányú) rögzítési mintával rendelkezik teljes 360°-os átfogással.

Hama Gaming mikrofon Strame 100 asztali állvánnyal 6990Ft    Gaming és streaming mikrofon, amely tökéletesen alkalmas podcastok, hangfelvételek, vlogok, zenei felvételek vagy streamingek felvételére.

Rode VideoMicro mini videómikrofon Rycote Lyre felfüggesztéssel  22490Ft Ajánljuk profi és amatőr DSLR/MILC videósoknak valamint egyes mobil eszközök kiegészítőjeként zenei, beszéd, atmoszféra felvételre, broadcast hírgyűjtésre.

Boya BY-WM4 Pro-K1 vezeték nélküli mikrofon   41900Ft  Digitális vezeték nélküli mikrofonrendszer (egy adó + egy vevő), kompatibilis okostelefonokkal, DSLR kamerákkal, videokamerákkal, számítógépekkel.

További mikrofonjainkat ide kattintva találod: MIKROFONOK

Manfrotto Element MII állvány mobil tartóval és bluetooth távkioldóval 51900Ft         Profi, kis méretre összehajtható állvány, amit bárhová könnyen magaddal vihetsz. Használható telefonhoz és akár 8kg-os tükörreflexes fényképezőgéphez is. 

 

Manfrotto univerzális okostelefon tartó 1/4” menettel     2990Ft    Ha van otthon bármilyen fotóállványod, akkor ezt az adaptert egyszerűen ráteheted. Kompatibilis bármely max. 8.4cm széles okostelefonnal.

Ha ennél szélesebb telefonod van vagy még egy fényforrást is szeretnél rá rögzíteni akkor a Manfrotto PIXI Clamp univerzális telefon tartót ajánljuk multi csatlakozással. Ára: 4990Ft

Ajánlott ledvilágítás erre a célra: Manfrotto Lumie Play 3 ledes lámpa Ha szeretnéd, hogy jobban lássanak :)

Ha állvány sincs kéznél, akkor az alábbi, telefontartóval felszerelt asztali állványainkat  ajánljuk:

Manfrotto Mini állvány + telefonadapter   9990Ft  A Pixi mini tripod és az Univerzális Okostelefon tartó ötvözete. A Pixi kettős funkciót tölt be: stabil állványként, valamint nyélként is használható.

Joby Grip Tight One GP Stand      11990Ft  A hajlítható lábak segítségével bárhová rögzítheted. Életed bármely pillanatát megörökítheted a mobiloddal úgy, hogy közben nem kell azon aggódnod, hogy leesik a drága készüléked.

Joby Grip Tight GorillaPod tablethez  19990Ft  Ha táblagépet használsz, ez lesz a megoldás!

Hama Flex Smartphone/GoPro 2 in1 állvány 5990Ft  Akciókamerához is használható.  A lábak 360 ° -os hajlításra képesek, ami lehetővé teszi az optimális és biztonságos rögzítést különböző tárgyakhoz is.

Hama GoPro/Smartphone Travelller Pro tripod  12890Ft   Ha másra is szeretnéd használni!  Akár 106cm magasra is kihúzható univerzális utiállvány okostelefon tartóval.

Hama pocket miniállvány és selfi markolat tükörrel   3990Ft          

Hama "FLEX" mini állvány mobiltelefon és akciókamera adapterrel 4490Ft

   

1

Idén tavasszal több új termékkör is felkerül webáruházunk kínálatába. Elsőként az egyre bővülő okostermék választékból az egészségügyi okostermékekre szeretnénk felhívni a figyelmeteket.

Napjainkban észlelhető az orvosi erőforrások hiánya, elfoglaltsága, valamint a járvány miatt eléggé nehézkes hozzáférni az orvosi ellátásokhoz. Erre nyújthatnak megoldást az olyan egészségügyi okoseszközök, mint például az öndiagnosztikai készülékek, véroxigén szint mérők, okos vérnyomásmérők EKG-vel, okos vércukorszint mérők, okos órák stb.

Az okos egészségügyi készülékek használatával azonnali képet kapunk az állapotunkról, s az applikáció segítségével másodpercek alatt továbbíthatók az adatok az orvos, vagy akár hozzátartozóink részére. (idős gondozás, szülő kontroll)

Folyamatosan bővülő kínálatunkat ide kattintva találod:

Egészségügyi okostermékek

ihealth hd 77 copie 2

 

2021 március 1-től 2021 július 2-ig, az alábbi Tamron objektívek jelentős kedvezménnyel vásárolhatóak meg:

 

TAMRON 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD Nikon bajonett  214.900Ft  helyett  179.900Ft

TAMRON 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD Canon bajonett 214.900Ft helyett  179.900Ft

TAMRON 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC Nikon bajonettel 249.900Ft helyett 224.900Ft

TAMRON 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC Canon bajonettel 249.900Ft helyett 224.900Ft

 

Tamron SP 24-70mm f/2,8 Di VC USD G2 Canon bajonettel  419990Ft helyett 379900Ft

Tamron SP 24-70mm f/2,8 Di VC USD G2 Nikon bajonettel  419990Ft helyett 379900Ft

 

 

Tamron SP 70-200 f/2,8 DI VC USD G2 Canon bajonettel 499990Ft helyett 464900Ft

Tamron SP 70-200 f/2,8 DI VC USD G2 Nikon bajonettel 499990Ft helyett 464900Ft

TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 CANON bajonettel 429990Ft helyet 399900Ft

TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON bajonettel 429990Ft helyet 399900Ft

 


TAMRON 17-35mm f/2.8-4 Di OSD CANON bajonettel      199900Ft helyett 184900Ft
TAMRON 17-35mm f/2.8-4 Di OSD NIKON F bajonettel    199900Ft helyett 184900Ft

TAMRON SP 150-600 f/5-6,3 Di VC USD G2 Canon          529900Ft helyett 429900Ft  

TAMRON SP 150-600 f/5-6,3 Di VC USD G2 Nikon          529900Ft helyett 429900Ft  

 

   

1. oldal / 15

Kategóriák

Fényképezőgépek Kamerák Objektívek és tartozékaik Okoseszközök Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek AKCIÓS TERMÉKEK Használt termékek OLASZ KAMRA

Híreink

Nikon Milc vagy Nikon tükörreflexes?

  Az utóbbi időben egyre több fotós, hobbifotós teszi fel nekünk a kérdést, hogy Nikon MILC vagy Nikon tükörreflexes fényképezőgép......

Barátságban a természettel - Pure kender táskák és hátizsákok

A kényelmes utazáshoz, túrázáshoz, és a mindennapi élethez is praktikus táskára/hátizsákra van szükség. A PUREConcept......

Hasznos dolgok nem csak vloggereknek

Mostanában egyre többen kezdenek saját videós tartalmakat készíteni. Az alábbiakban néhány hasznos eszközt ajánlunk ahhoz, hogy a videóid......

Felhasználók

Oldalainkat 524 vendég böngészi