20230201 psd wwa lens 14 landscape 1

2023. április 18.: A Nikon ma bemutatta a Z sorozat első nagy teljesítményű motoros zoomobjektívét: a rendkívül nagy látószögű NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR-t. Ez a kompakt DX formátumú, nagyteljesítményű zoomobjektív videózáshoz van optimalizálva, de kreatív pillanatképek készítéséhez is kiváló. A sokoldalú zoomtartománynak köszönhetően tökéletes választás azoknak a DX-fényképezőgépet használó fotósoknak, akik egy olyan könnyű zoomobjektívet keresnek, amely elég nagy látószöget kínál a vlogoláshoz. A forgalmazás várható kezdete 2023 május második fele.


Kiterjedt, 12–28 mm-es gyújtótávolsága révén ez a nagy teljesítményű objektív tökéletes választás olyan vloggerek, videósok és fotósok számára, akik a teljes jelenetet be szeretnék illeszteni a képbe, vagy saját magukat szeretnék a kompozíció fókuszába helyezni. Az automatikus motoros zoom funkció lehetővé teszi a zoom távoli vezérlését, ami ideális választás azok számára, akik saját vlogokat készítenek, vagy gimbal használatával rögzítenek videókat. Zoomolás közben egyáltalán nem kell megérintenie az objektívet, és 11 különböző zoomsebesség közül választhat, így bármilyen kreatív szándékot megvalósíthat, legyen az az atmoszféra megteremtése lassú zoommal vagy gyors ráközelítés valakinek a reakciójára.

Ez az utazásbarát objektív mindössze 205 grammot nyom, így könnyen hordozható, és a legtöbb gimbal is elbírja. Az objektív a váza nem lesz fizikailag hosszabb vagy rövidebb az élességállítás vagy a zoom használatakor, ami optimális egyensúlyt biztosít kézben tartva, és zoomolás után nem kell ismét kiegyensúlyozni a gimbalt. Az objektívbe épített rázkódáscsökkentés tiszta és elmosódásmentes képeket biztosít, akár saját magát filmezi menet közben, akár kézből végez pásztázást. A 0,19 m-es minimális fókusztávolság pedig éles képeket biztosít, amikor közelről készít felvételt: tökéletes a nagy látószögű kreatív képekhez!

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőt mondta: „Az új, rendkívül nagy látószögű DX objektívünk nagyszerű lehetőséget kínál a kezdő vloggerek és videósok számára a saját víziójuk kiterjesztéséhez és új perspektívák felfedezéséhez. A motoros zoomnak köszönhetően rendkívül egyszerűen meg lehet komponálni a felvételeket út közben, és remek lehetőségek nyílnak a kreatív zoomolási technikákkal való kísérletezésre.”

20230201 psd wwa lens 14 landscape 4


Főbb jellemzők: NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR
Dinamikus 12–28 mm-es gyújtótávolság: rendkívül nagy látószöget fed le. Remekül használható átfogó, nagy látószögű felvételek készítéséhez, amelyek azt az érzést keltik, hogy a néző is része a jelenetnek, vagy a térérzet megteremtéséhez a zsúfolt, beltéri helyszíneken.
Motoros zoom: egyenletesen, 36 másodperc alatt lefedi a teljes 12–28 mm-es tartományt, vagy ugyanazt a tartományt csupán fél másodperc alatt! A 11 különböző beállítással pontosan szabályozható a zoomsebesség.
Zoomolás az objektív megérintése nélkül: vezérelje a zoomot a hozzárendelhető fényképezőgép-gombokkal vagy távolról a Nikon ML-L7 távvezérlő vagy a SnapBridge alkalmazás segítségével.
Éles képek közelről is: a mindössze 0,19 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően csupán 19 cm távolságból is éles képeket készíthet a témáról.
Rendkívül könnyű: mindössze 205 grammot nyom, így könnyen hordozható, és a legtöbb gimbal is elbírja.
Kiegyensúlyozott: a belső zoom és élességállítási mechanizmus révén az objektív váza nem mozog, és az objektív gravitációs középpontja stabil marad, így optimális egyensúlyban lesz része, akár kézből készít felvételt, akár gimbalt használ.
Kiváló stabilitás: az akár 4,5 lépésközt1 biztosító objektívbe épített rázkódáscsökkentés (VR) tiszta és elmosódásmentes képeket biztosít.
Néma vezérlőgyűrű: a kattanás nélküli, testre szabható vezérlőgyűrű kiváló videókészítéskor. Használhatja egyenletes rekeszátmenetek létrehozásához, az ISO-érzékenység módosításához és sok más funkcióhoz.
Jól védett: az objektívváz és minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől.2
Szűrőzhető: 67 mm-es szűrőkkel kompatibilis, amelyek akkor is használhatók és cserélhetők, amikor a Nikon HB-112objektív fényellenzője az objektívre van rögzítve.

Kategóriák

Fényképezőgépek Objektívek és tartozékaik VLOGGER eszközök Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek AKCIÓS TERMÉKEK Használt termékek OLASZ KAMRA

Híreink

Új Nikon objektív: Nikon Z DX 24mm f/1,7

A Nikon 2023 május 31-én bejelentette az első DX formátumú fix objektívjét: A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy......

Akár 240000Ft kedvezmény, indul a Nikon nyári akciója!

 2023.05.16-tól 2023.07.24-ig tart a Nikon nyári, azonnali kedvezmény akciója. Az akciós időszakban webáruházunkban már a csökkentett......

Fotós, videós és vlogger kiegészítők akár 65% kedvezménnyel

Az akciós ajánlatok április 5-től június 5-ig, vagy a készlet erejéig érvényesek. Turbózd fel a telefonodat! Telefon tartók, állványok......

Felhasználók

Oldalainkat 211 vendég böngészi