Melyik Nikon távcső való neked?

monarch m7 portable get original

Távcső kínálatunkat ide kattintva találod: TÁVCSÖVEK   Távcsöveinket a bal oldali felületen szűrheted frontlencse átmérő, nagyítás, vízállóság, kategória név és ár szerint.

Melyik távcső való neked? 

A több, mint százféle, jelenleg is elérhető Nikon távcső közül nem egyszerű kiválasztani azt a modellt ami tulajdonságaiban és árában a legmegfelelőbb a számunkra. Legtöbb vásárlónk túrázásra, vadászathoz, illetve hajózáshoz keres nálunk távcsöveket, de van aki színházban vagy koncerten szeretne még többet látni, esetleg a kertjében repdeső madarakat szeretné közelebbről megfigyelni.
Ahhoz, hogy tudjunk dönteni,  tisztába kell lennünk a távcsöveken található adatok jelentésével.

monarch m7 multilayer coating get original

NAGYÍTÁS és LENCSEÁTMÉRŐ

Például egy 7x50-es távcsőnél az első szám a távcső nagyítása, míg a második az objektív átmérője milliméterben megadva. A 7x-es nagyítás azt jelenti, hogy egy 700m-re levő tárgy úgy tűnik, mintha szabad szemmel 100 méter távolságból néznénk. Minél nagyobb a lencse átmérője, a távcső annál jobban összegyűjti a fényt, de a megnövekedett méret miatt egyre nagyobb és nehezebb lesz. A nagyítás növelésével a kép egyre fényszegényebbé válik és a látómező is szűkül, valamint a kéz remegése miatt egyre nehezebben tartható ki kézből a távcső. 12X-es nagyítás felett már érdemes állványt is használni a hosszabb megfigyelésekhez. A leggyakrabban használt távcsőtípusok a 7-10 közötti nagyításúak és a 21-56mm- közötti lencse átmérőjűek.
Léteznek olyan távcsövek is amelyek nagyításának jelölésénél két szám is szerepel pl. 10-22x50. Ezek az úgynevezett zoomos távcsövek amelyeknek a nagyítása 10-22x-es érték között a fényképezőgépekhez hasonlóan változtatható.

LÁTÓSZÖG

A harmadik adat amit a távcsöveken megtalálunk a látószög. Ez a Nikon távcsöveken fokban van feltüntetve, ami a látómező és az objektívlencse középpontja által bezárt szöget jelenti. Minél nagyobb ez az érték, annál könnyebb megtalálni a keresett dolgot. A műszaki leírásban szereplő 1000 méteres valódi látószög az 1000 méter távolságban levő látható terület szélességét jelenti. Pl Sportrendezvényekhez és koncertekhez a nagyobb látőszögű távcsöveket ajánljuk, amivel egyszerre nagyobb területet láthatsz át. 

BETEKINTÉSI TÁVOLSÁG

Szemüveges felhasználóknak érdemes figyelni a távcső betekintési távolságára is, amit a műszaki leírásban lehet ellenőrizni. Szemüvegben való használathoz válasszunk 15mm-nél nagyobb betekintési távolságú távcsövet.

KÖZELPONT

A felhasználási területtől függően fontos lehet még a távcső közelpontja is. A közelpont az a legkisebb távolság amire a távcsövet még élesre tudjuk állítani.

sportstar zoom 8 24x25 binoculars zoom original

Az általunk forgalmazott Nikon távcsöveket a felhasználói igényektől függően több csoportra osztottuk:

I. Kis méretű, Nikon kompakt kereső távcsövek. 8x21-es-től 10x25-ös-ig.

Előny: zsebre rakható és könnyű, túrázáshoz, sportrendezvényekhez, színház és koncert látogatáshoz ideális, vízálló változatban is létezik.
Hátrány: Rossz fényviszonyok (borús idő, esti vagy hajnali szürkület, éjszakai órákban) a kisebb lencseátmérő miatt gyengül a távcső fényereje.

Ajánlott felhasználási terület: Nappali órákban, vagy kivilágított helyen (színház, koncert) való használathoz.

Pl: A Nikon Sportstar sorozat, vagy a Nikon Aculon A30 sorozat 

aculon t02 compact portable original

II. Nikon Action EX és Nikon Aculon porro prizmás kereső távcsövek:

A Nikon legnépszerűbb hobbi kategóriájú távcsősorozata amely kétféle kivitelben is elérhető:

Nikon Aculon sorozat tagjai 35mm-től 50mm-ig terjedő lencseátmérővel és 7-től 16x-os-ig terjedő nagyítással rendelkeznek. Ebben a kategóriában két zoomos távcső is kapható. Szemüvegeseknek a 7x50-es változatot ajánljuk.
Előny: Kedvező ár/teljesítmény viszony, kifinomult kivitelezés. Többrétegű tükröződésgátló bevonatú lencsék.
Ajánlott felhasználási terület: Hegymászás, túrázás, (7-10x-es nagyítás) állat megfigyelés (8-22x-es nagyítás) sportrendezvények.

Nikon Action EX vízálló távcsőcsalád  7-től 16x-os-ig terjedő nagyítással.
Előny: vízálló kivitel, még szélesebb látómező, és nagyobb betekintési távolság.
Minden változata szemüvegeseknek is ajánlott.
Ajánlott felhasználási terület: Kiváló ár teljesítmény viszonya és vízálló kivitele miatt szinte minden felhasználási területre ajánlott.

nikon sport optics prostaff 3s 10x42 waterproof original

III. Nikon Prostaff 3, 5, 7S, P3, P7  Az egyik legújabb tetőélprizmás Nikon távcsőcsalád.

Előny: Még nagyobb képfelbontás a fáziskiegyenlítő bevonatú tetőél prizmának köszönhetően. Még nagyobb fényerő a nagy visszaverőképességű, tükörbevonatú prizmákkal. Közelpont 4 méter, széles látómező, és nagy betekintési távolság. Minden változata szemüvegeseknek is ajánlott. A Prostaff sorozat számjelzései (3, 5, 7S) a távcsövekben használt lencsék és lencsebevonatok minőségi különbségét jelzi. A Nikonon Prostaff távcsöveken belül alap a 3-as sorozat,  a legmagasabb minőségű lencsék pedig a Prostaff 7s távcsövekbe kerültek beépítésre. 

 Ajánlott felhasználási terület: Könnyű súlya, és modern kivitele, valamint kiváló ár/teljesítmény viszonya és vízálló kivitele miatt szinte minden felhasználási területre ajánlott.

nikon sport optics prostaff 3s 10x42 rubber armouring comfortable grip original

IV. Nikon Marine távcsövek Hajózáshoz kifejlesztett Nikon távcsőcsalád.

Előny: Nagy fényerejének köszönhetően ( akár 70mm-es frontlencse átmérő) szürkületben is kitűnően használható. A nagy betekintési távolság miatt szemüvegeseknek is ajánlott. Víz és páramentességet nitrogéngáz és a tömítőgyűrűk biztosítják. A CF WP 7x50 modellekhez egy úszó tartószíjat is mellékelünk, ami a vízbe esett távcsövet a vízfelszínen tartja.
Ajánlott felhasználási terület: Hajózás, vízi sportok, és rossz fényviszonyoknál történő megfigyelés.

 nikon marine  tavcsovek

V. Nikon Monarch Főleg vadászathoz és természetjáráshoz kifejlesztett tetőélprizmás távcsőcsalád, de hajózáshoz is remekül használható.

Előny: A többrétegű bevonattal rendelkező ED üveg lencsék garantálják a kitűnő képminőséget.

A könnyen hordozható Monarch 8x30 távcsőtől a nagy fényerejű Monarch 8x56-on keresztül (a vadászok kedvence) a 20x-os nagyítású Monarch 20x56 modellig (madár és csillagászati megfigyelésekhez is használható) többféle távcső megtalálható ebben a sorozatban. Az időjárási vagy a fényviszonyoktól szinte független kiváló optikai teljesítmény mindenkit lenyűgöz. Minden változata szemüvegeseknek is ajánlott.  A Monarch sorozatban a beépített lencsék minősége szerint a legjobb a Monarch HG sorozat, ez után jön a Monarch 7-es sorozat, majd a Monarch 5-ös sorozat.
Ajánlott felhasználási terület: A vízálló kivitele és kiváló optikai teljesítménye miatt szinte minden felhasználási területre ajánlott.

monarch m7 general get original

VI. Nikon  megfigyelő távcsövek (Fieldscope/Spottingscope-ok)

A Nikon megfigyelő távcsövek közül az RA III és a Prostaff 5 a belépő kategóriát képviselik a Monarch sorozat pedig a magasabb kategóriát. 
Előny: Cserélhető szemlencsék akár 75x-ös nagyítással, vízállóság, FSB adapter segítségével  egyes Nikon Coolpix fényképezőgépekkel fotózásra is használhatóak.
Ajánlott felhasználási terület: Állványról használható madár, állat és csillagászati megfigyelésekhez. A legtöbb modellből két változat is elérhető: Az A vagy Angled jelölés a ferde betekintésű változatra utal, az S (straight) jelölésű pedig az egyenes betekintésű változat. A kompakt Nikon Prostaff 3 16-48x60 kit kivételével mindegyik megfigyelő távcsőhöz legalább egy hozzá való szemlencse beszerzésére is szükség van. 

Minden Nikon távcsövet 10 év garanciával, tokkal és vállszíjjal együtt szállítunk.

nikon prostaff 5 vs monarch ed 1

Távcső kínálatunkat ide kattintva találod: TÁVCSÖVEKKategóriák

Fényképezőgépek Objektívek és tartozékaik INSTANT - INSTAX FOTÓZÁS VLOGGER eszközök Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek AKCIÓS TERMÉKEK Használt termékek Lakás dekor

Híreink

Nikon Z 6 III - Megérkezett!

2024 június 17-én a Nikon bemutatta a 6K videós képességgel rendelkező Nikon Z 6III-at.  A Nikon Z 6III forgalmazása várhatóan......

Akár 240000Ft kedvezmény, indul a Nikon nyári akciója!

  2024 május 10-én indul a Nikon sok-sok népszerű terméket érintő akciója. Az akciós időszakban webáruházunkban már a......

Új Nikon utazózoom a Z rendszerhez: 28-400mm VR

2024. március 27-én a Nikon bejelentette új Z sorozatú zoomobjektívjét – a......

Felhasználók

Oldalainkat 129 vendég böngészi