Garanciális ügyintézés

Eladáskor, illetve csomagfeladás előtt külsőleg igyekszünk ellenőrizni az árut, de így is előfordul hogy hibás, vagy idővel meghibásodik egy termék. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, tudnivalókat:

Ha a termék meghibásodását tapasztalja, legegyszerűbb ha kapcsolatba lép velünk valamelyik elérhetőségünkön, telefonon a +36 82/510-403-as számon, vagy e-mailen az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, így részletes felvilágosítást tudunk nyújtani a további teendőkről. 

Jótállási időtartama:

A megváltozott jogszabályok következtében 2024. 05.08-tól a jótállási idők  a következőképpen változnak:

10.000Ft-ot elérő és 250.000Ft-ot meg nem haladó termékek esetén: 2 év

250.000Ft-ot meghaladó termékek esetén: 3 év

Jótállási igényét a vásárlás helyén (Kaposvár Fő u. 18.), vagy a jótállási jegyen feltüntetett szakszervizben érvényesítheti. 

A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás/annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított 6 hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.
A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

Javítási, cserélési és visszafizetési szabályok
A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze. Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a 15 napot meghaladja, akkor a vállalkozás a fogyasztót tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról. A tájékoztatás a fogyasztó előzetes hozzájárulása esetén, elektronikus úton vagy a fogyasztó általi átvétel igazolására alkalmas más módon történik. Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során a vállalkozás részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket 8 napon belül kicserélni.

Többszöri meghibásodás
Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik - a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában -, valamint ha a fogyasztó nem igényli a vételár arányos leszállítását, és a fogyasztó nem kívánja a fogyasztási cikket a vállalkozás költségére kijavítani vagy mással kijavíttatni, a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket 8 napon belül kicserélni.
Ha a fogyasztási cikk kijavítására 30 napon belül nem kerül sor, - a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában - a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket a 30 napos határidő eredménytelen elteltét követő 8 napon belül kicserélni. A fentiek esetében, ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott bizonylaton feltüntetett vételárat 8 napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.
A fenti szabályok nem vonatkoznak a következőkre: elektromos kerékpár, elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó, motoros vízi jármű.

3 napon belüli csereigény

“Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.”

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                  

      

 

10 év - keresőtávcsövek, megfigyelőtávcsövek Garanciális ügyintézés menete:

A távcsövek, FX-es objektívek, és FX-es tükörreflexes fényképezőgépek a Nikon Kft. budapesti szervizközpontjához tartoznak.

Telefonszám: +36 1 232 1372/9/209 mellék (nyitva tartás: 8:30-17:00)
Levelezési cím:
1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Ügyfél bejárat: 1143 Budapest, Hungária körút 130. felől (Az 1-es villamos Thököly úti megállójánál.)

A beadott eszközök javítási állapotát itt tudja nyomon követni!

A COOLPIX készülékek, Nikon 1-es termékek, DX-es objektívek, és a DX-es tükörreflexes fényképezőgépek külön kiépített, háztól-házig garanciális szervizhálózattal rendelkeznek.

Új javítási munkalapot itt tud létrehozni, szükség lesz néhány adatra az igénylés kitöltéséhez:
Gyári szám (S/N) - A  készülék alján illetve a garanciajegyen is szerepel (8 jegyű szám)
Modellszám - Szintén megtalálható a készülék alján és a garanciajegyen (pl; Coolpix S3700)
Ez garanciális javítás? - Igen/Nem/Ismeretlen (Ha nem garanciálisnak minősítik a javítást, 4.500Ft bevizsgálási díjat állapítanak meg)
Hiba leírása - A hiba leírása röviden, lényegre törően.
Eladó - Ezek vagyunk mi: Fotostop Kft.
Kéri a termék elszállítását futárral - Igen
Ár limit - Csak akkor kell megadni ha nem garanciális javítást szeretnénk kérni, itt adhatjuk meg a javítási költség maximumát
Az Átvételi/kiszállítási cím-nél értelemszerűen azt címet adjuk ahol a futár felveheti majd javítást követően leadhatja a készüléket
Már csak a Egyetértek a feltételekkel jelölőt kell bepipálni, és a kérelem küldésére kattintaniA Prestigio termékekre (Táblagépek, Okos-telefonok, E-book olvasók, GPS-ek, Autós fedélzeti kamerák) 1 vagy 2 év garanciát vállal a magyarországi forgalmazó, szerződéses szervizcégük a FixIT Hungary.

Telefonszám: +36 46 503 922 (nyitva tartás: 9:00-17:00)
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ide kattintva lehetőség van háztól-házig garanciális futár lekérésére, a megrendelő űrlapon adataink mellett a készülék gyári számára, és a vásárlás dátumára lesz szükség, ami a garanciajegyen megtalálható.
A garanciális eljárás menetéről itt olvashat bővebben!A Pentax-Ricoh, és Canon termékekre 1 év garancia vonatkozik, még a Sigma objektívekre 3 év, a Tamron optikákra egy ingyenes regisztrációt követően 5 évre terjeszthető ki  az 1 éves jótállás.

Telefonszám: +36 1 266 8085
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
1085 Budapest, Somogyi Béla utca 19.

A Camera Kft. vállalja a garancia időn belüli ingyenes szállítást, minden felküldött készülék mellé csatolni kell a dobozba egy hibabejelentő nyomtatványt. Garanciális futárt itt tud igényelni!A Metz vakuk és lámpák garanciális javítását a Fotó Paradicsom végzi, a jótállás időtartama 1 év.

Telefonszám: +36 1 363 3777
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
1136 Budapest, Pannónia utca 30.A Benro, Velbon, Lowepro, és Joby termékek garanciális szervizelését Studio Line Fototech-Nika végzi, a jótállás időtartama 1 év, kivétel tárgyát képezi ha a termék dobozán hosszabb garanciaidő van feltűntetve.

Telefonszám: +36 1 222 4200
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
1143 Budapest, Gizella út 30.


A Manfrotto. Lowepro, Joby, Lastolite, Gitzo  termékek jótállását a magyarországi forgalmazó, a Luminis Kereskedelmi és Szolgáltató végzi. A kötelező 1 év garanciaidő a megjelölt termékek esetében ingyenes regisztrációt követően kiterjeszthető.

Telefonszám: +36 1 371 1983
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
1116 Budapest, Építész utca 26.A Hama Kft. által forgalmazott Sandisk memóriakártyák, pendrive-ok, és kártyaolvasók garanciális cseréjét mi végezzük közvetlenül egy bevizsgálást követően. A jótállás ideje terméktípusonként 5, 10, 30 év lehet, a csomagoláson fel van tüntetve.

Telefonszám: +36 82 510 403
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
7400 Kaposvár Fő u. 18.

 A Sony fényképezőgépek és kamerák garanciális javítását a RMD-Electronic Kft. végzi, a jótállás időtartama 1 év.

Telefonszám: +36 1 481 1211
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
1119 Budapest  Etele út 59.

 


A Panasonic videokamerák garanciális javítását a Video-Part Kft. végzi, a jótállás időtartama 1 év.

Telefonszám: +36 1 206 0860 / 114, 115 mellék (nyitva tartás: 8:30-17:00)
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
1116 Budapest Kalotaszeg u. 28.

 


 

A GoPro kamerák garanciális javítását 2018 áprilisától a TMX Mobile Solution Szervíz Kft. végzi, a jótállás időtartama 1 év.

Az ügyintézéshez kattints ide: https://goo.gl/forms/dX4vhdSPOFV9IkLf1

 

 Az Olympus fényképezőgépek, diktafonok, és kiegészítőik garanciális javítását az Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely, a digitális fényképezőgépekre 3 év jótállást vállal, még a tartozékokra, kiegészítőkre 1 évet.

Telefonszám: +36 1 696 0721
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Cím:
1074 Budapest Dohány u. 67.

Kategóriák

Fényképezőgépek Objektívek és tartozékaik INSTANT - INSTAX FOTÓZÁS VLOGGER eszközök Távcsövek és Teleszkópok Energiaellátás Világítás Adathordozók Táskák, tokok, hátizsákok Állványok és fejek Tisztítás, védelem Képkeretek és Fotóalbumok Multimédia Fotós könyvek, szoftverek és ajándékok Fotópapírok és vegyszerek AKCIÓS TERMÉKEK Használt termékek Lakás dekor

Híreink

Akár 240000Ft kedvezmény, indul a Nikon nyári akciója!

  2024 május 10-én indul a Nikon sok-sok népszerű terméket érintő akciója. Az akciós időszakban webáruházunkban már a......

Új Nikon utazózoom a Z rendszerhez: 28-400mm VR

2024. március 27-én a Nikon bejelentette új Z sorozatú zoomobjektívjét – a......

Megérkezett az új full frame Nikon MILC: Nikon Z f

A Nikon 2023 szeptember 20-án bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az......

Felhasználók

Oldalainkat 144 vendég böngészi